Lezing over effecten van geluid in een stedelijke omgeving

Nieuws

HOOFDDORP - Podium voor Architectuur organiseert samen met de Bibliotheek Haarlemmermeer een zogeheten Belevingenreeks. Een drietal lezingen waarbij een designer, schrijver en componist een nieuw beeld scheppen van de ruimtelijke omgeving. De derde lezing, op 20 maart, gaat over het (mogelijk) effect van geluid in een stedelijke omgeving.

De lezing wordt verzorgd door componist Kees Went. Hij stelt onder meer dat geluid belangrijk is voor onze psychische gezondheid, ook al hebben we dat vaak niet door. "Wanneer je continu wordt omringd door lagen van geluid, vervreemden mensen van hun werkelijke gevoel. Daarom realiseer je wanneer je vakantie bent, omringd door stilte en natuurlijke frequenties dat je een nieuwe baan nodig hebt of een nieuwe man."

Kees Went, componist en docent geluidsontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht houdt zich bezig met akoestiek in stedelijke omgevingen. De lezing is gratis en wordt gegeven in de XXL Etalage in het Cultuurgebouw. De lezing is van 20 tot 22 uur. Aanmelden kan via info@podiumarchitectuur.nl.

advertentie