College: kansen voor windpark gegroeid

14 maart 2013 om 00:00 Nieuws

Er zijn al jaren plannen voor de bouw van 14 windturbines in het gebied ten zuiden van Nieuw-Vennep. De gemeente is daar enthousiast over, maar de provincie Noord-Holland dreigt sinds kort roet in het eten te gooien. Provinciale Staten besloten eind vorig jaar geen windmolens meer op land toe te staan, omdat deze op steeds minder draagvlak kunnen rekenen in de samenleving.

HOOFDDORP - De kansen voor de bouw van een nieuw windmolenpark in Haarlemmermeer-Zuid zijn na de afwijzing door de Raad van State van een windpark in de Wieringermeer gegroeid. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Een uitzondering wordt gemaakt voor de plannen voor een enorm windpark in Wieringermeer. Met dit project zou Noord-Holland in één klap aan haar taakstelling voldoen voor het leveren van 580 megawatt aan duurzame energie in 2015. Er is begin dit jaar een kink in de kabel gekomen. De Raad van State heeft de ruimtelijke inpassing van het park afgekeurd. Dat betekent dat het de vraag is of het project nu op tijd kan worden gerealiseerd.

Die ontwikkeling is volgens wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid gunstig voor de kansen van het project in Haarlemmermeer-Zuid. Als de provincie straks om extra megawatts aan duurzame energie verlegen zit, kan het beoogde windpark in de polder Noord-Holland nog wel eens goed van pas komen, zo denkt hij.

Het college ziet aan de andere kant ook voldoende mogelijkheden om het besluit van de Noord-Hollandse politiek juridisch aan te vechten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie