Flitspaal controleert snelheid op Zwanenburgerdijk

14 maart 2013 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Menig bewoner zal een zucht van verlichting slaken: op de Zwanenburgerdijk komt een flitspaal. Snelheidsovertreders worden onverbiddelijk geregistreerd en op de bon geslingerd.

Met deze toezegging van de gemeente heeft de dorpsraad succes geboekt in haar strijd tegen de hoge snelheden waarmee het (vracht)verkeer over de dijk raast. De paal komt te staan tussen de beide bruggen.

De afsluiting voor vrachtverkeer van de N200 door Halfweg heeft op de Zwanenburgerdijk gezorgd voor een forse toename van zwaar verkeer. De weg is er niet op berekend en dat geldt ook voor de veelal niet onderheide woningen langs de dijk. Mede om die reden heeft de dorpsraad er bij de gemeente op aangedrongen de dijk in te richten als 30-km zone. “Maar dat schijnt niet te kunnen samengaan met een flitspaal”, zegt de dorpsraad in een reactie. Het bestuur is blij met de toezegging dat er een flitspaal komt. “Het is een prima wapen in de strijd om de dijk veiliger te maken. Er wordt veel te hard gereden. Veel fietsers durven geen gebruik te maken van de rode fietsstroken omdat ze dat te gevaarlijk vinden en rijden over de stoep. Natuurlijk, het is niet goed te praten en het mag niet, maar we snappen het wel.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie