Ringdijk krijgt digitale flitspalen om snelheidsduivels op te sporen

22 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Om de snelheidsduivels op de Ringdijk beter te kunnen aanpakken, krijgt de Ringdijk over enkele jaren 10 digitale flitspalen. Het voordeel van deze palen is dat ze altijd aan staan en ook nooit vol zijn. Totdat de digitale flitspalen worden geplaatst, meten 3 tot 6 analoge camera's in flitspalen de snelheid van weggebruikers.

Het college van burgemeesters en wethouders spreekt in een brief aan de gemeenteraad over een heuse doorbraak. Volgens het college komt de Ringdijk eigenlijk niet aanmerking voor flitspalen als je de landelijke criteria in aanmerking neemt. Maar het bijzondere karakter van de Ringdijk, de hoge snelheid waarmee vaak wordt gereden en de onveiligheid die Ringdijkbewoners geregeld ervaren hebben voor het verkeersteam van het Openbaar Ministerie (OM) de doorslag gegeven om toch flitspalen te plaatsen op de dijk.

Bij de recente evaluatie van het Ringdijkbeleid werd de hoge snelheid waarmee sommige automobilisten over de dijk rijden als één van de grootste knelpunten beschouwd. Het plaatsen van chicanes wordt niet door iedereen als oplossing gezien. Bewoners hebben wel vertrouwen in het plaatsen van flitspalen. Burgemeester Theo Weterings beloofde bij de evaluatie deze optie met Justitie en politie te zullen aanspreken. Dat overleg heeft nu dus de nodige resultaten opgeleverd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie