KSH komt in actie voor de Voedselbank

25 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Leerlingen van mavo 2 van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp hebben zich met succes ingezet voor de Voedselbank. In de omgeving van de school zijn tasjes verspreid waar buurtbewoners hun donatie aan de Voedselbank in konden stoppen.Vorige week hebben de leerlingen alle tasjes, die door de bewoners op de stoep of aan de deur gehangen zijn, opgehaald.

Op school hebben de leerlingen alle producten gecontroleerd op houdbaarheidsdatum en zijn de producten gesorteerd. Er is een enorme opbrengst binnen gehaald die aan het einde van de dag werd gedoneerd aan de Voedselbank.

Deze actie werd door de Voedselbank en de KSH georganiseerd in het kader van de Maatschappelijke Stage. Tijdens hun studielessen hebben de leerlingen gastlessen gevolgd over de Voedselbank en over de vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer. Dit project maakt de leerlingen bewust van het feit dat er nog steeds mensen onder de armoedegrens leven. Een mooie bijkomstigheid is dat ze kennismaken met vrijwilligerswerk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie