Leerlingen groep 7 van In de Breedte leren banden plakken

25 april 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Alle 152 leerlingen uit de groepen 7 van de brede school In de Breedte hebben dit jaar meegedaan aan het verkeersexamen. Naast een theoretisch examen doen de kinderen ook allemaal een praktijk examen op de fiets. Dit jaar heeft de verkeerscommissie het verkeersexamen uitgebreid met een workshop bandenplakken, verzorgd door de vrijwillige fietsenmakers van De Meerwinkel.

In groepjes van 5 leerlingen werd door de fietsenmaker uitgelegd hoe een band van een wiel gelicht moet worden en er - na het plakken - weer opgelegd moet worden. Daarna werden gaatjes in de binnenbanden geprikt en konden de leerlingen aan de gang met het zoeken en plakken van de gaatjes. Met rode hoofden van inspanning en plezier, werden de banden voorzien van menig plakkertje. Alle leerlingen hebben enthousiast meegedaan en kregen na afloop een bandenplaksetje als beloning mee naar huis, zodat zij daar zelf de lekke banden kunnen plakken. De vrijwilligers van De Meerwinkel blijven betrokken bij het verkeersexamen, want bij een groot deel van de praktijkexamens verzorgen zij de fietskeuring.

Bij de Meerwinkel in Hoofddorp zijn veel vrijwilligers en medewerkers van de AM-groep actief. Zij houden zich o.a. bezig met de inrichting van de kringloopwinkel en het sorteren van bruikbare kleding en andere artikelen. Daarnaast knapt een vast team van vrijwilligers fietsen op.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie