Provincie: 'Te vroeg voor ruimtereservering parallelle Kaagbaan'

16 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SCHIPHOL - Het is te vroeg om nu al een beslissing te kunnen nemen over een ruimtereservering voor de parallelle Kaagbaan. Dat laten Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland weten als reactie op het door het ministerie van Verkeer en Milieu toegezonden concept ontwerpbesluit reservering parallelle Kaagbaan. De belangrijkste reden: de onduidelijkheid die er nu bestaat over nut en noodzaak van deze reservering.

"Het concept ontwerpbesluit houdt nog onvoldoende rekening met ruimtelijke consequenties, effecten en financiële gevolgen van een dergelijk besluit", aldus GS. Ook het ontbreken van een einddatum voor de reservering is volgens GS niet conform eerdere afspraken. GS houden vast aan de eerdere afspraak om pas hier over te besluiten als alle informatie beschikbaar is.

Volgens GS heeft het besluit financiële gevolgen voor partijen die grondposities in de omgeving van de parallelle Kaagbaan hebben. De waarde van grond neemt immers af. Het ontbreken van een schadevergoedingsregeling achten GS maatschappelijk moeilijk aanvaardbaar. Vooral omdat de reservering een lange periode gaat duren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie