‘Jeugdhonk De Badkuip staat al ruim een jaar leeg’

13 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Jongerencentrum De Badkuip aan de Rijstvogelstraat in Badhoevedorp staat al meer dan een jaar leeg. Oud-beheerder Theo Pool luidde vorige week in de gemeenteraad de noodklok. Volgens hem moet er actie worden ondernomen om dit prachtige onderkomen voor de jeugd uit Badhoevedorp weer in ere te herstellen.

Het is precies 5 geleden dat het jongerencentrum op feestelijke wijze werd geopend. Eindelijk kregen de Badhoevedorpse jongeren een eigen onderkomen. Maar de vreugde duurde niet lang, zo hield Theo Pool vorige week de gemeenteraad voor. Er ontstonden problemen tussen welzijnsorganisatie MeerWaarde en bezoekers van De Badkuip. Dat leidde ertoe dat MeerWaarde vorig jaar de handdoek in de ring heeft gegooid en de deuren heeft gesloten.

HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens vroeg het college om opheldering. Zij wilde weten waarom de gemeente de regie niet heeft genomen. Wethouder John Nederstigt van Jeugdzaken zei zich niet te herkennen in het verhaal van Pool. Volgens hem klopt het niet dat De Badkuip niet meer wordt gebruikt. Hij zei dat de sluiting alleen voor de vrijdagavond geldt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie