Een vergeten stukje grasveld in Getsewoud

25 juli 2013 om 00:00 Nieuws

“Belachelijk”, laat Truus weten. “Het is een hondenloslaatgebied maar je kunt je hond hier niet fatsoenlijk uitlaten. Het gras staat zo hoog dan je de honden niet eens ziet lopen.” Dagelijks komt de Vennepse met twee grote honden naar het veld om lekker te ravotten. “Ik voel me in de maling genomen. De afgelopen weken heb ik meerdere keren contact gehad met de gemeente. Stuur maar een mailtje, krijg je dan als antwoord. Nou daar begin ik niet aan. Uiteindelijk kreeg ik een verantwoordelijke aan de lijn en die heeft mij beloofd dat het veldje gemaaid zou worden. Nou je ziet het.”

NIEUW-VENNEP - Het is een van de weinige veldjes in Getsewoud waar honden nog mogen loslopen. Toch zie je niet veel viervoeters lopen op het veldje aan de Wayesteinsingel. Het hele seizoen is er nog geen grasmaaier overheen geweest en het gras staat er inmiddels zo’n halve meter hoog.

In de afgelopen weken is er in Getsewoud flink gemaaid. Alle grasperkjes, zelfs de slootkant van de IJtocht ziet er weer netjes uit. Ook het hondenloslaatgebied een stukje verderop aan de Wayesteinsingel wordt regelmatig gemaaid, maar het bewuste gebied wordt telkens overgeslagen.

“Wij hebben gemeentelijk beleid dat ‘zegt’ dat sommige grasvelden expres niet gemaaid worden”, laat een persvoorlichtster weten. “Omdat er gekozen wordt de natuur haar gang te laten gaan. Om zo diversiteit aan het landschap te geven. Voor een losloopveld is het natuurlijk handig dat er wel gemaaid wordt.”

De gemeente laat weten dat het gebied niet goed is aangegeven op de kaart bij de aannemer die verantwoordelijk is voor het maaien. “We hebben deze aannemer gebeld en het gras wordt nu zo spoedig mogelijk gemaaid.”

Door het losloopgebied loopt ook het fietspad naar de IJweg. “Dat vind ik ook al zo dom gemaakt”, gaat Truus nog even verder. “Als die honden lekker aan het rennen zijn vliegen ze zo het fietspad op. Ja, dan kan het wel eens bijna fout gaan!”

Volgens de persvoorlichtster is het losloopgebied groot genoeg om honden en fietsers samen gebruik te laten maken van het gebied. “Er is voor de hondenbezitter voldoende ruimte om de hond te laten rennen. In groengebieden komt het voor dat er een voet- of fietspad ook door dit gebied gaat. Misschien niet altijd optimaal voor een rennende hond, maar als mensen rekening houden met anderen is het prima te doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie