Gemengd koor Viva la Musica gaat crescendo

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De vraag of Viva la Musica in een behoefte voorziet kan met een volmondig 'ja' beantwoord worden. Het nieuwe koor bestaat pas twee maanden en telt nu al bijna veertig leden. Geen ritenuto dus, maar crescendo.

Dat hun initiatief zó geweldig zou aanslaan dat hadden Mariëlle Beenen, Lida Verschoor en Liesbeth Welt tijdens de huldiging van astronaut André Kuipers niet durven dromen. Het Vijfhuizense shantykoor VOC zong. Het klonk goed en juist daardoor werd bij het drietal de wens van een vrouwenkoor in het dorp met de minuut groter. Koppen koffie volgden, Pier K werd ingeschakeld en wat er daarna gebeurde zullen ze nooit meer vergeten. "Pier K reageerde enthousiast en beloofde voor een dirigent te zullen zorgen op voorwaarde dat wij voor de eerste workshop acht mensen hadden. Het werden er liefst 41."

Onder leiding van dirigent en zangpedagoog Deborah de Liever vond eind augustus de eerste les plaats. Twee maanden verder nu telt het koor bijna 40 leden. Vrouwen én mannen. Het merendeel heeft niet eerder in een koor gezongen. "Ons koor is laagdrempelig, noten kunnen lezen is niet vereist. Enthousiasme wél. We studeren stevig, maar er is ook tijd voor een grap", schetst Deborah Viva la Musica. De naam kwam tot stand na een spannende wedstrijd onder de koorleden en is ontleend aan de canon die de groep zong tijdens de eerste workshop in juni.

Onlangs kreeg het koor de eervolle uitnodiging voor een optreden in het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Deborah: "Wij hebben helaas 'nee' moeten zeggen omdat we nog geen muzikale begeleiding hebben. Het koor is dan ook dringend op zoek naar gevorderde amateurs of gepensioneerde beroeps als pianist, keyboardspeler, gitarist of slagwerker. Ons repertoire bestaat uit musicals, klassieke stukken en heerlijke liedjes uit de jaren '60. Aanmelden kan via (023) 561 65 78."

In een gemoedelijke sfeer repeteert het koor elke maandag van 20 tot 22 uur in dorpshuis d'Oude Waterwolf. Wie dat wil kan vrijblijvend een keertje komen meezingen.

Foto:

Zingen bij Viva la Musica is gezond en schept een band.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie