29 november 2013 om 00:00 Nieuws

Bericht was met foto

PERSBERICHT

26 november 2013

Uitreiking Prijs voor de Beste Leesomgeving

Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp bekroond tot beste leesomgeving

De Prijs voor de Beste Leesomgeving 2013 gaat naar Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp. De school wint een boekenpakket t.w.v. ? 1000,-. De prijs wordt 2 december om 15:00 uur uitgereikt in de mediatheek van de school.

De Prijs voor de Beste Leesomgeving prikkelt leerlingen, docenten en mediathecarissen om na te denken over de leesomgeving bij hun op school.

Jongeren lezen op school meer en beter in een goede leesomgeving; een ruimte waar zij zich in alle stilte terug kunnen trekken met een boek. Een goede leesomgeving is comfortabel en gezellig, er zijn actuele boeken te vinden en er is personeel aanwezig om leerlingen te helpen bij het maken van een keus uit beschikbare titels.

Verloop van de wedstrijd

Leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar uit heel Nederland konden tot 1 mei hun mediatheek aandragen als beste leesomgeving. Iedere aangedragen school werd gevraagd uit te leggen hoe de leesomgeving leerlingen stimuleert meer en beter te lezen. Een jury nomineerde uit de inzendingen drie scholen: het A. Roland Holst College in Hilversum, de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp en het CSG Reggesteyn in Rijssen. Na een persoonlijk bezoek aan de genomineerde scholen, waarbij in het bijzonder gelet werd op de samenstelling van de collectie, werd de mediatheek van Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp verkozen tot Beste Leesomgeving van 2013.

Prijs

De mediatheek van Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp ontvangt een boekenpakket bestaande uit jeugd- en young adultboeken t.w.v. ? 1.000,- waaronder de twintig nominaties van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, de drie genomineerden voor de Inktaap en een aantal titels naar eigen keuze.

Uitreiking

Wilt u aanwezig zijn bij de prijsuitreiking in de mediatheek van Katholieke Scholengemeenschap Hoofdorp op 2 december om 15:00 uur? U kunt zich uiterlijk 28 november aanmelden door een mail te sturen naar marten@passionatebulkboek.nl <mailto:marten@passionatebulkboek.nl> .

Over de Jonge Jury

De Prijs van de Beste Leesomgeving is onderdeel van de Jonge Jury. Voor de Jonge Jury kiezen leerlingen van 12 tot en met 15 jaar in heel Nederland hun favoriete titels uit het aanbod van jeugdboeken van het afgelopen jaar. De vijf boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Voor meer informatie over de Jonge Jury en de Prijs voor de Beste Leesomgeving, zie http://www.jongejury.nl/Lezen/PrijsvoordeBesteLeesomgeving.aspx <http://www.jongejury.nl/Lezen/PrijsvoordeBesteLeesomgeving.aspx> .

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Passionate Bulkboek, Marten de Paepe, marten@passionatebulkboek.nl, tel. 010–2762626

Stichting Lezen, Desirée van der Zander, dvanderzander@lezen.nl, tel. 020–6230566 / 06 414 202 84

----

Medewerker marketingcommunicatie

----

Passionate Bulkboek

Postbus 25264

3001 HG Rotterdam

t + 31 (0)10 276 2626

m + 31 (0)6 283 214 39

f +31 (0)10 276 2607

e marten@passionatebulkboek.nl <mailto:marten@passionatebulkboek.nl>

w www.passionatebulkboek.nl <http://www.passionatebulkboek.nl/>

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je hier <http://www.passionatebulkboek.nl/nieuws/nieuwsbrief/> aan voor de nieuwsbrief.

<http://www.jongejury.nl/>

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie