MEE start cursus 'Heft in eigen handen'

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - MEE Amstel en Zaan start woensdag 5 februari de cursus Heft in eigen handen. De cursus is bestemd voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.

Tijdens de praktische cursus leren deelnemers onder andere zo helder mogelijk vragen te formuleren om overeind te blijven bij organisaties. Voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte is het namelijk vaak een hele kunst om hun leven goed te organiseren. Het regelen van praktische zaken kost vaak veel energie. Hoe gaat men om met die energie en hoe houdt men het heft in eigen handen? De cursus heeft ook de functie van lotgenotencontact : leren van en met elkaar.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 14 tot 16 uur in het kantoor van MEE Amstel en Zaan, Boekanierlaan 2 te Hoofddorp. Samen met de trainers bepalen de deelnemers welke onderwerpen zij willen behandelen. Daarbij wordt uitgegaan van eigen capaciteiten en mogelijkheden. De cursisten versterken tijdens de cursus hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

Voor meer informatie: Saskia Vincken, consulent bij MEE Amstel en Zaan, (023) 556 33 00 of informatie@meeaz.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie