Scholendag Zwanenburg-Halfweg wint HLMRMEER-prijs 2014

31 december 2014 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De scholendag Zwanenburg-Halfweg heeft de HLMRMEER-prijs 2014 gewonnen. Dinsdag 30 december reikte sportwethouder Adam Elzakalai de bijbehorende cheque van 5.000 euro uit tijdens Winterland Hoofddorp. De scholendag won vóór Rotaract Haarlemmermeer (G-hockey) en ZPCH (Zwem4daagse).

De scholendag, in 2014 voor het eerst georganiseerd door Stichting het Vierdaags Spektakel Zwanenburg/ Halfweg, krijgt een vervolg. De scholendag kreeg namelijk de meeste stemmen van alle genomineerde initiatieven die Haarlemmermeer in 2014 op de kaart hebben gezet. Goede tweede en derde werden het G-hockeytoernooi en de Zwem4daagse, initiatieven van respectievelijk Rotaract Haarlemmermeer en ZPCH.

Het winnen van de meeste stemmen werd dinsdag beloond met een cheque van 5.000 euro, inclusief de voorwaarde dat dat geld gebruikt moet worden voor een voortzetting van het evenement.

De prijsuitreiking was in het restaurant van Winterland Hoofddorp waar meteen de prijzen werden uitgereikt voor een speciale fotowedstrijd. Beide prijsuitreikingen betekenden meteen het slotakkoord voor het Jaar van de Sport dat Haarlemmermeer zo'n twaalf maanden in een sportieve greep hield. "En heel veel fraaie sportieve activiteiten heeft opgeleverd", aldus de sportwethouder "die er mede toe hebben bijgedragen dat Haarlemmermeer nog beter op de kaart is gezet."

De scholendag werd in mei van 2014 voor het eerst georganiseerd door Stichting het Vierdaags Spektakel Zwanenburg/Halfweg en maakte deel uit de Feestweek op het complex van VV Zwanenburg. De stichting is hiervoor een samenwerking aangegaan met alle basisscholen uit Zwanenburg en Halfweg en Sportservice Haarlemmermeer. Sportverenigingen uit de omgeving werden bij het evenement betrokken om de kinderen te laten kennismaken aan alles wat er op sportief gebied in de dorpen te bieden is.

Eerdere winnaars van de HLMRMEER-prijs waren NK Paalzitten Nieuw-Vennep van Freddy Scheffer (2010), het Internationale topjudotoernooi van Stichting Meerjudo (2011), Allerzielen Alom (2012) en het MeerBeatz Festival in Hoofddorp (2013).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie