Afbeelding
VLN Nieuws

Zeer grote brand in Ter Aar, rookwolken te zien in wijde omgeving

9 juni 2023 om 23:11 Brand

TER AAR In meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) woedt een grote brand. Daarbij komen zwarte rookwolken vrij, die tot in de wijde omtrek te zien zijn. De brandweer is ter plekke en verzoekt omwonenden om naar binnen te gaan en hulpdiensten de ruimte te geven. Ook vanuit Nieuw-Vennep zijn de rookwolken te zien.

Ook roept de brandweer omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. Een NL Alert met dezelfde boodschap werd rond 23.30 uur verstuurd naar inwoners in de directe omgeving van de brand en de rookwolken.

De brandweer is eind van de avond nog bezig met blussen en houdt toeschouwers op afstand. "Er is erg veel rookontwikkeling. We willen iedereen verzoeken niet naar de locatie te komen, zodat de hulpdiensten de ruimte hebben om hun werk goed te doen", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het nog de hele nacht gaat duren om het vuur te blussen. De brand en de rookwolken zijn volgens hem nog altijd niet afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

Op sociale media plaatsen mensen foto’s van de zwarte wolken die ver buiten Ter Aar te zien zijn, zoals in Noordwijk, Zoetermeer, Gouda, Haarlem en Amsterdam. Ook wordt een foto gedeeld van stukken as die neerdalen op het strand van Katwijk.

De brand begon rond 21.30 uur in een houthandel op een bedrijventerrein op de Hertog van Beijerenstraat. Daarna sloeg het vuur over naar andere panden. Er zijn bij de brand veel explosies te horen. Volgens Veiligheidsregio Hollands Midden zijn deze afkomstig van gasflessen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De rookwolken zijn in de wijde omgeving van Ter Aar te zien.
Het blussen gaat verder na zonsondergang.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie