De loods aan de Aalsmeerder waar het drugslab zich bevond.
De loods aan de Aalsmeerder waar het drugslab zich bevond. VLN Nieuws

Drugspand Aalsmeerderweg voor zes maanden gesloten

29 maart 2024 om 17:04 Misdaad

RIJSENHOUT Burgemeester Marianne Schuurmans heeft het drugspand aan de Aalsmeerderweg 645 voor 6 maanden gesloten. Op zaterdag 17 februari kwam het lab aan het licht nadat de brandweer was opgeroepen voor een ‘brandgerucht’. 

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft het drugslab, dat een van de grootste ooit in Nederland aangetroffen bleek te zijn, ontmanteld. Volgens de burgemeester zijn er geen gevaarlijke stoffen in de grond terechtgekomen.

Schuurmans laat ook weten dat het sluiten van het pand geen gevolgen heeft voor de vergunning van de legale wietkwekerij. De kweker heeft begin januari een nieuwe aanvraag gedaan voor een omgevingsvergunning om een kassencomplex in te richten voor een wietkwekerij aan de Aalsmeerderweg 645. “Deze wietkwekerij ligt naast het gesloten pand”, laat Schuurmans weten.

Een 34-jarige man uit Den Haag en twee personen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn opgepakt bij de ontdekking van het drugslab op zaterdag 17 februari. Het is onbekend of een van hen de eigenaar van het pand is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie