De woning aan Marketentster in Nieuw-Vennep waar de explosie heeft plaatsgevonden.
De woning aan Marketentster in Nieuw-Vennep waar de explosie heeft plaatsgevonden. VLN Nieuws

Politie houdt 17-jarige verdachte aan voor explosie Marketentster

17 april 2024 om 17:05 Misdaad

NIEUW-VENNEP Een 17-jarige jongen uit Spijkenisse is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie bij een woning aan de Marketentster op 10 april. De politie doet verder onderzoek.

De recherche houdt er rekening mee dat een conflict in de criminele sfeer aanleiding is voor deze explosie en de explosies in Nieuw-Vennep en Zwanenburg van afgelopen maanden. Dit conflict is gericht op één persoon binnen een familie, waarvan onschuldige familieleden en derden de dupe zijn geworden. Het doelwit waar het vermoedelijk om gaat zit momenteel in het buitenland vast.

“Onderzoek en contact met de slachtoffers wijst uit dat zij niks te maken hebben met het conflict. Zij hebben al jaren geen contact met de persoon om wie het lijkt te gaan. En weten ook niet hoe in contact met hem te komen”, aldus de onderzoeksleider.

EXPLOSIES

Een woning aan de Marketentster in Nieuw-Vennep raakte woensdag 10 april rond 1.27 uur flink beschadigd door een explosie. Niemand raakte gewond. 

In de maand maart vonden drie explosies bij woningen in Zwanenburg plaats. De eerste explosie was in de nacht van zaterdag 16 maart om 00.14 uur op de Marialaan. Op zondagnacht, 24 maart om 02.00 uur en op maandag 25 maart, om 02.10 uur vonden twee andere explosies plaats bij twee woningen aan de Amestelle in Zwanenburg. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie