Mevrouw bij een fiets
Mevrouw bij een fiets doortrappen.nl

Doortrappen in Haarlemmermeer van start met fietstocht

8 september 2021 om 07:42 Sport Deel je nieuws

Fietsen is een fijne manier om in beweging, sociaal actief en zelfredzaam te blijven. Zeker als we ouder worden. Tijdens de Nationale Sportweek organiseren Team Sportservice Haarlemmermeer en rijwieltourclub Hoofddorp daarom op vrijdag 24 september een Doortrappen fietstocht. De fietstocht is speciaal bedoeld voor alle 65-plussers die graag nog fietsen en nog lang willen blijven fietsen. Op de dag is er aandacht voor de natuur, gezondheid, gezelligheid én veiligheid.

Op vrijdag 24 september, tijdens de Nationale Sportweek, worden er twee mooie fietsroutes uitgezet door de vrijwilligers van rijwieltourclub Hoofddorp, die jaarlijks ook de Avond Fiets4daagse organiseren. Het zijn routes in eerste instantie bedoeld voor fietsers van 65+, maar iedereen is welkom om deze dag mee te fietsen. Op de route ontdek je het groen van de natuur en verrassende nieuwe plekjes, met weinig obstakels en relatief rustige kruisingen. Deelnemers kunnen kiezen tussen een route van 15 km of 30 km. De route kan vervolgens alleen of met een groepje afgelegd worden. Voorafgaand aan de route is er een FietsFit warming-up waarbij de spieren losgemaakt worden. Zo stapt iedereen soepel op de fiets.

Ook meefietsen?
Iedereen is vrijdag 24 september welkom om mee te fietsen met zijn of haar eigen fiets. Dit kan zowel met een normale fiets als met een e-bike. Deelname aan de Doortrappen fietstocht is gratis, maar meld je vooraf wel aan. Op die manier weet de organisatie op hoeveel mensen ze kunnen rekenen.

Voor meer informatie over de fietstocht en hoe je jezelf kunt aanmelden, kijk je op www.doortrappen.nl/haarlemmermeer

Veilig samen fietsen
Van plan mee te fietsen op 24 september of stap jij sowieso nog regelmatig op je fiets? Kijk dan eens op www.doortrappen.nl voor handige fietstips om veiliger én met plezier te blijven fietsen tot je 100ste.

Doortrappen tot je 100ste
Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijven ouderen mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag, en willen graag blijven fietsen, maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen en gemeente Haarlemmermeer hebben de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, fijne oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in de regio.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie