Simone Duin, Sociaal werker van het Jaar: 'Afgelopen maanden waren intens, maar ik had ze niet willen missen.'
Simone Duin, Sociaal werker van het Jaar: 'Afgelopen maanden waren intens, maar ik had ze niet willen missen.' pr

Simone Duin zet jongerenwerk MeerWaarde in de spotlights

20 november 2020 om 13:34 Gezondheid-MeanderMC

HAARLEMMERMEER In de nieuwste blog van Simone Duin, Sociaal werker van het Jaar, geeft ze de eer van haar verkiezing nogmaals aan haar werkgever MeerWaarde. Op vrijdag 20 november, de internationale Dag van de Rechten van het Kind, was ze precies een half jaar actief als ambassadeur van haar beroepsgroep. "Ik ben heel trots op deze titel die in mijn ogen niet alleen mij toe komt, maar ook mijn collega’s bij MeerWaarde", schrijft ze "Samen zetten we ons in, dag in dag uit, voor de inwoners in Haarlemmermeer."

"Afgelopen maanden waren intens, maar ik had ze niet willen missen. Interviews, discussiesessies, het opnemen van filmpjes, gemeenteraadsleden bijpraten. Allemaal kansen om mijn werk en de succesvolle aanpak in Haarlemmermeer in de spotlight te zetten. Want nog lang niet iedereen weet wat sociaal werk voor jongeren, helemaal in coronatijd, kan betekenen."

"Wat houdt het jongerenwerk eigenlijk in? Dagelijks zijn we op straat, online of op school in gesprek met jongeren. Laagdrempelig en in hun leefwereld. Over hoe het met hen gaat, thuis, op school of op het werk. Wat hen bezig houdt. Waar hun focus ligt. Of ze het op eigen kracht redden. Bij MeerWaarde steken we veel tijd en energie in deze contacten. En die investering betaalt zich dubbel en dwars terug. Zo gebeurt het steeds vaker dat ik na een gesprekje op straat via Instagram een berichtje krijg van een jongere met een hulpvraag. Ze weten de weg naar ons te vinden. Daar doe ik het voor."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie