Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Denderend de finale in

16 november 2022 om 16:00 Column

Het meest omstreden WK, misschien wel in de geschiedenis, staat eindelijk op ons te wachten. Verschillende mensen in Nederland keuren het enorm af dat we meedoen, of dat we er zelfs naar gaan kijken, maar al met al denken wij dat aankomende maandag nog steeds het grootste gedeelte van Nederland aan de buis zit gekluisterd. Als het WK eenmaal is begonnen, weten wij zeker dat de oranjekoorts weer op en top is. 

Wat wij vinden van het WK? Net als heel veel mensen in Nederland, keuren wij af wat er in Qatar allemaal gebeurd is en misschien nog wel gaat gebeuren. Al die jaren geleden is natuurlijk de grootste fout gemaakt, toen de heer Blatter zich voor de zoveelste keer liet omkopen. Het had nooit mogen gebeuren. Toch is het gebeurd en staat het WK nu op ons te wachten. De stadions zijn werkelijk waar prachtig, toch neemt de gedachte van duizenden doden in die stadions een groot gedeelte van deze schoonheid weg. 

Is het de taak van de spelers om actie te voeren in Qatar? Misschien wel, misschien niet, het zijn natuurlijk maar simpele voetballers die de enorme eer hebben om hun land te verdedigen. Ze moeten uit morele overwegingen natuurlijk een statement maken, maar dat gaat niet veel teweeg brengen. Je neemt het immers op tegen de FIFA en de regering van Qatar.

Qatar was niet het enige onderwerp waar veel discussie over was wat betreft Oranje. Afgelopen vrijdag werd de selectie bekend gemaakt en daar zaten toch wel weer wat ouderwetse verrassingen in. Vooral rondom de keepers en de doelpuntenmakers waren er wat meningsverschillen. Generaal Louis van Gaal mocht het toelichten in een persconferentie direct na de bekendmaking van de selectie. 

Een ding is zeker, de persconferenties van Louis van Gaal zijn een stuk leuker om naar te luisteren dan de persconferenties van Mark Rutte. Hoe geweldig hij zichzelf vindt en journalisten in de maling kan nemen, blijft iets unieks. Ondanks zijn grote praat behaalt de bondscoach vaak toch wel erg goede prestaties. Het laatste WK heeft hij samen met Oranje een 3e plek behaald. Volgens Van Gaal hebben we dit jaar een sterkere selectie en hebben we een grote kans om wereldkampioen te worden. En als hij het zegt, dan zal er vast wel een kern van waarheid in zitten. 

De verwachtingen zijn dat Nederland in ieder geval wel de kwartfinales zou moeten halen. De poule is niet de sterkste en de verwachte tegenstander in de achtste finales zal niet een heel groot voetballand zijn. In de kwartfinale kan Argentinië de tegenstander zijn. Een van de favorieten van de eindzege volgens vele kenners. De kwartfinale zal het begin zijn van de Louis van Gaal show. Hier zal hij zijn woorden waarmaken. Nederland dendert door naar de finale en zal deze uiteraard ook winnen. De beslissende penalty wordt gestopt door Noppert en in Nederland mag Jasper Cillessen mee met de huldiging. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie