"De organisatoren vind ik crimineel en zouden wat mij betreft hogere boetes opgelegd mogen krijgen."
"De organisatoren vind ik crimineel en zouden wat mij betreft hogere boetes opgelegd mogen krijgen." pr

Burgemeester Schuurmans wil hogere coronaboetes voor illegale feesten

1 november 2020 om 11:38 Corona

HOOFDDORP Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer pleit voor hogere boetes voor organisatoren van illegale feesten. “Deze feestjes zijn asociaal en onverantwoord in een tijd waarin we allemaal ons best doen om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden en verdere schade aan de economie te beperken”, zegt de burgemeester van Haarlemmermeer.

Schuurmans doelt op een illegaal Halloweenfeest dat in de nacht van zaterdag op zondag werd gevierd op een vakantiepark bij Halfweg. Daar kregen zeventig aanwezigen een boete, meldt de politie. Ook werd er een illegaal feest beëindigd aan de Parellaan in Hoofddorp. Schuurmans heeft geen goed woord over voor de organisatoren van illegale feesten in coronatijd. “De organisatoren vind ik crimineel en zouden wat mij betreft hogere boetes opgelegd mogen krijgen”, zegt ze op Twitter.

Er vond in september ook al een illegaal feest plaats in Halfweg. Toen bleken zo’n 400 tot 500 mensen zich op te houden in de buurt van het Spaarnwoudegebied. Dit feest heeft de politie toen met honden beëindigd. Vlak daarna gingen er al regels in om coronafeesten tegen te gaan. In recreatiegebieden Spaarnwoude, De Groene Weelde, het Haarlemmermeerse Bos en Toolenburgerplas werd het toen niet langer toegestaan om tussen 22.00 uur en 6.00 uur aanwezig te zijn. Wie gepakt wordt, en ook geluidsapparatuur bij zich heeft loopt het risico die kwijt te zijn. 

ILLEGALE FEESTEN IN HEEL NEDERLAND Verspreid over heel Nederland stuitte de politie dit weekend op illegale feesten. Tientallen mensen uit heel Nederland wilden in de nacht van zaterdag op zondag in de omgeving van het Spoorpad in Weesp een illegaal feest bezoeken. De politie Gooi en Vechtstreek wist dat te voorkomen door waarschuwingen en bekeuringen uit te delen.

In het dorp Prinsenbeek bij Breda deelde de politie zondagochtend boetes uit aan ruim 25 jongeren die de noodverordening overtraden met hun feest in een bos. Drie van hen konden zich niet legitimeren en werden aangehouden.

De politie in Zeeland beëindigde illegale feesten in Goes, Terneuzen en ’s-Heer Abtskerke. In een loods aan de Lorentzstraat in Goes bekeurde de politie bijna dertig feestende jongeren in de leeftijd tussen de 18 en 21 jaar oud. In Terneuzen kregen negen jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud een bekeuring. In ’s-Heer Abtskerke kwamen negen jongeren samen in een bouwkeet. Ze gingen met de agenten in discussie over de coronamaatregelen. Een van hen, een 21-jarige inwoner van Den Bosch, beledigde een agent. Hij is aangehouden en zit vast op het politiebureau.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door de politie een illegaal feest beëindigd in Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie