Yasmin de Haas met haar Opkikkermedaille.
Yasmin de Haas met haar Opkikkermedaille. Aangeleverd

Hoofddorpse Yasmin (12) krijgt speciale Opkikkermedaille vanwege inzet voor zieke lotgenoten

16 april 2024 om 12:00 Maatschappelijk

HOOFDDORP Voor Yasmin de Haas (12) uit Hoofddorp was zaterdag 13 april een bijzondere dag. Tijdens de Ambassadeursdag in attractiepark Duinrell van Stichting Opkikker kreeg ze een speciale Opkikkermedaille opgespeld vanwege haar grote inzet voor haar zieke lotgenoten.

Omdat haar eigen ziekte - hereditaire alpha tryptaseme (HAT) - veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin, heeft Yasmin in het verleden samen met haar ouders Michel en Marjan en broer Jorg een Opkikkerdag meegemaakt. Tijdens zo’n dag wordt een gezin de hele dag verrast met activiteiten die speciaal voor hen zijn georganiseerd. Na afloop van de Opkikkerdag kunnen de kinderen ervoor kiezen om Opkikker-ambassadeur te worden. Yasmin besluit zich in te zetten als ambassadeur, omdat ze ook andere gezinnen wil helpen.

Sinds een jaar doet de Hoofddorpse als ambassadeur (mee met) acties om geld op te halen; voor de Opkikkerdagen en om de stichting meer bekendheid te geven. Afgelopen zaterdag werd Yasmin voor deze inzet gewaardeerd. Tijdens de ceremonie van de Ambassadeursdag mocht ze de speciale Opkikkermedaille in ontvangst nemen.

AMBASSADEURS De Ambassadeursdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Opkikker om ambassadeursgezinnen een moment van ontspanning aan te bieden en hen te bedanken voor wat zij allemaal doen. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van (kind van) patiënt naar ambassadeur. In totaal waren er op zaterdag 13 en zondag 14 april ruim 1500 gezinnen in het attractiepark in Wassenaar.

Yasmin met haar Opkikkermedaille.
Yasmin (12) ontvangt tijdens de Ambassadeursdag van Stichting Opkikker in Duinrell de Opkikkermedaille.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie