Een prachtig bedrag voor GIRO555. Op de foto staan meester Martijn, Zoe, Noah, Just, Sara, Jessey en Jo-Anne.
Een prachtig bedrag voor GIRO555. Op de foto staan meester Martijn, Zoe, Noah, Just, Sara, Jessey en Jo-Anne. Ton Dijkstra / BDU

Kinderen Basisschool De Caleidoscoop lopen 9080 euro bij elkaar voor GIRO555

23 februari 2023 om 16:00 Maatschappelijk

HOOFDDORP Het was een spontane en snelle actie, de sponsorloop van basisschool De Caleidoscoop voor GIRO555. Begin deze week hebben alle 410 kinderen rondjes gelopen om geld op te halen voor de mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Turkije en Syrië.

“Super trots dat er nu een cheque van 9080 euro overhandigd mag worden”, begint de directeur van de school, Titia Korenhoff. De kinderen lieten zich sponsoren door ouders, opa’s en oma’s of buren. “Ik ben de hele buurt langsgegaan om me te laten sponsoren”, vertelt Just. “Eigenlijk wilde iedereen bij wie ik aanbelde wel mee doen.”

Ook de 6-jarige Jo-Anne had een envelop vol met geld. “Samen met mijn vriend hebben we meer dan 100 euro bij elkaar gelopen. Allemaal voor de mensen die door de aardbeving niks meer kunnen kopen en geen huis meer hebben.” Sara (11) vindt het vooral heel erg dat veel mensen nu op straat leven en niets meer te eten hebben. “Alles moet weer opgebouwd worden.”

De missie en visie van de school, die in de wijk Pax staat, is een veilige plek te zijn waar elk kind de mogelijkheid krijgt om zich optimaal te ontplooien en zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. “We willen kinderen leren vol zelfvertrouwen in de maatschappij te staan. En goed voor anderen te zorgen”, vertelt Korenhoff. “Deze sponsorloop past daar prachtig bij. Kinderen leren samenwerken, verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig te worden. Ze kregen een brief mee waarin werd uitgelegd wat de sponsorloop inhield en hoe zij gesponsord konden worden.”

Zoe en Jessey vullen hun schoolgenoten nog aan. “Het hardlopen was eigenlijk heel leuk. We spelen op deze school al heel veel buiten en nu renden we een paar rondjes om ons basketbalveld. Moe werd ik er niet van.”

Het mooie bedrag wordt binnenkort overgemaakt op GIRO555. “Ik heb daar wel meer voor opgehaald”, laat Just nog even weten. “Vorig jaar heb ik lege flessen opgehaald. Dat was toen voor Oekraïne.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie