Zingende Riny Bay in de tuin van Paul Bakker.
Zingende Riny Bay in de tuin van Paul Bakker. Ton Dijkstra

Rinus Beusenberg zingt en Paul Bakker schenkt wijn

31 december 2021 om 10:20 Mensen

NIEUW-VENNEP De tuin van de villa van projectontwikkelaar Paul Bakker aan de IJweg in Nieuw-Vennep is verbouwd tot een kleine feestlocatie. Samen met Rinus Beusenberg wil de bekende Venneper 2021 mooi afsluiten. Voor Beusenberg met zijn touwtjespring-actie en voor Bakker als ondernemer. 

Paul Bakker had twee jaar geleden zo’n 600 relaties uitgenodigd voor een groot afscheidsfeest met Andrea Bocelli in de Ziggo Dome. “En dat is nu al twee keer uitgesteld vanwege corona”, laat Bakker weten. “Ik had voor alle relaties voor na afloop van het feest flessen wijn gekocht, witte en rode. Daar wil ik nu na twee jaar wel eens vanaf. Bij de Voedselbank aangeboden, maar die mogen geen wijn aanbieden aan hun klanten.”

Rinus Beusenberg is 1 januari dit jaar begonnen met touwtjespringen met als doel om op 16 maart 2022 de teller op 2.555.555 stil te kunnen zetten. “Na 365 dagen springen, met wat ups en downs, staat de teller inmiddels op 2.222.222. Dat is 6088 keer per dag”, vertelt Beusenberg met een big smile. “En dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Ik heb behoorlijk wat blessures gehad, maar heb mij er doorheen gebeten.”

Toen Beusenberg door Paul Bakker werd gebeld over de overgebleven flessen wijn waren de twee heren er snel uit en kwamen met het idee om deze te verkopen aan onder andere relaties van de Rotaryclub. De opbrengst gaat naar de Voedselbank. “En nu sta ik in de tuin van Paul touwtje te springen en wissel ik dat af met zingen.” 

Voor Beusenberg betekent dit dat hij na zo’n 30 jaar weer de microfoon uit het stof heeft gehaald. “Want als Riny Bay wil ik dat zingen weer gaan oppakken. Zenuwachtig ben ik wel een beetje, maar ik heb de afgelopen dagen flink wat gerepeteerd.”


Rinus Beusenberg op weg naar 2.555.555 keer touwtjes springen. - Ton Dijkstra

Tijdens het touwtjespringen en het zingen van Beusenberg door brengt Bakker zijn wijn aan de man en hoopt zo van zijn 600 flessen af te komen om straks een mooi bedrag aan de Voedselbank te kunnen schenken. 

“Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, 16 maart 2022, moet ik 2.555.555 keer gesprongen hebben, dat is nu nog 333.333 te gaan”, besluit Beusenberg. Ook dan is bekend welk bedrag er naar de Voedselbank zal gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie