Voorlopig nog geen werkzaamheden op het bouwterrein van DUET aan de Venneperweg.
Voorlopig nog geen werkzaamheden op het bouwterrein van DUET aan de Venneperweg. Ton Dijkstra / BDU

Kopers appartement DUET staan voorlopig met lege handen

7 april 2024 om 10:13 Nieuwbouw

NIEUW-VENNEP De kopers van een appartement in het complex DUET hebben afgelopen week te horen gekregen dat Houtkonstruktie Friesland (HKF) definitief failliet is verklaard. Na het faillissement is er uitvoerig overleg geweest met Timpaan en anderen, om te onderzoeken hoe er een oplossing gevonden kon worden voor de gevolgen van het faillissement. 

OPSTARTEN

“Ondanks dat er sprake is van een doorstart en gesprekken zijn geweest met een grote aannemer die mogelijk het werk alsnog zou gaan opstarten, is dit op dit moment niet rondgekomen”, laat Oscar van Oorschot, curator HKF, de kopers in een reactie weten. “Wij hadden de hoop van wel, waardoor we tegelijkertijd met deze mededeling aan u een alternatief konden voorleggen. Helaas lukt dit alternatief nu dus niet.”

Simpel gezegd: HKF is failliet en dit heeft tot gevolg dat de aannemingsovereenkomst komt te vervallen, althans wordt beëindigd. Door aannemer HKF kan het complex DUET dus niet worden gebouwd.

Timpaan ziet de (voormalig) koper in project DUET graag terug als toekomstig koper. “En hierin doen wij de handreiking dat wij dit tegen zoveel mogelijk gelijke voorwaarden als waarop de koper had gekocht, dus ook voor wat betreft de prijs en het bouwnummer”, laat een woordvoerder van Timpaan in een reactie weten. “Uiteraard staat het iedere (voormalig) koper vrij om af te zien van de koop van een appartement in DUET.”

NIET VAN DE BAAN

Volgens de ontwikkelaar is het project zeker niet van de baan. Timpaan is druk in gesprek met een nieuwe aannemer die de appartementen op locatie kan plaatsen én het project verder afbouwt. “Deze aannemer is aangesloten bij een garantie-instituut zoals Woningborg of SWK. Wij verwachten dat wij rond de zomer van 2024 een nieuwe koopovereenkomst aan kunnen bieden aan de voormalig kopers die nog door willen met project DUET. Afhankelijk van de voortgang in de verkoop verwachten wij dat de start van de bouw in het laatste kwartaal van 2024 kan aanvangen. Voorgaande is echter een verwachting en kunnen wij niet garanderen.”

NADELIG

De gevolgen bij een faillissement zijn voor alle betrokken partijen nadelig, zowel in tijd als financiële zin. “Wij als Timpaan willen de gevolgen, waar wij invloed op hebben, voor de (voormalig) kopers zo veel mogelijk beperken. Vandaar dat wij de keuze gemaakt hebben voor de voormalige kopers om de verkoopprijs gelijk te houden, dus niet te indexeren. Tevens zijn wij direct in gesprek gegaan met een potentiële nieuwe aannemer voor DUET. Dit om zo min mogelijk tijd te verliezen. 

DOORSTART

De failliete prefab-fabriek Hout Konstruktie Friesland in Sint Annaparochie heeft onder de vleugels van het Franeker bouwbedrijf Van Marrum een doorstart gemaakt.

Volgens de directeur van Hout Konstruktie Friesland komt het faillissement mede doordat de vergunning aan de Venneperweg maar niet los kwam. “Het gaat om acht parkeerplekken die van de gemeente Haarlemmermeer net even anders moeten”, laat de directeur enkele weken geleden aan de Leeuwarder Courant weten. “Daardoor is het werk voor negen weken stil komen te liggen. Dat betekent negen weken geen inkomsten.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie