Leerlingen van Optimist International School.
Leerlingen van Optimist International School. import

Prima rapport Optimist International School

Onderwijs

HOOFDDORP De eerste inspectie door het ministerie van onderwijs laat zien dat het team van Optimist International School helemaal op de juiste weg is. De openbare internationaal basisschool aan de Waddenweg 87 in Hoofddorp is deze zomer naar een nieuwe locatie verhuisd waar zij verder kunnen groeien.

Sinds de opening in januari 2018 heeft Optimist International School (OIS) meer dan 175 leerlingen met 24 nationaliteiten ontvangen. De onderwijsinspectie heeft een kwalificatie van twee keer 'goed' toegekend voor kwaliteit en kwaliteitszorg. Volgens internationale standaarden staat dit voor meer dan uitstekend onderwijs wat verder gaat dan de wettelijke voorschriften.

Directeur Anne-Marie van Holst: "De inspectie noemde onze school 'een ware parel binnen het internationale onderwijs!' voor het bereiken van dit niveau in zo'n korte tijd. Voor mij laat dit resultaat duidelijk zien hoe hard het team het afgelopen anderhalf jaar heeft gewerkt, toch overtreft dit onze verwachtingen".
Op maandag 26 augustus viert OIS de feestelijke start van het nieuwe school voor alle leerlingen en hun ouders. De nieuwe locatie, gevonden in samenwerking met de gemeente, biedt beschikbaarheid in alle groepen, waarmee de groeiende expat community in de regio Groot-Amsterdam een mogelijkheid heeft voor internationaal basisonderwijs.

"We zijn ontzettend blij met de verhuizing naar onze nieuwe locatie waar we voldoende ruimte hebben om verder te kunnen groeien. Er is genoeg plek voor samenwerking tussen groepen, extra werkplekken en ruimte om te spelen," aldus Anne-Marie.

Het gebouw.
advertentie