Woensdag is de opening van het Chinese klaslokaal.
Woensdag is de opening van het Chinese klaslokaal. Aangeleverd

Haarlemmermeer Lyceum opent Confucius Classroom, een Chinees klaslokaal

24 januari 2023 om 16:00 Onderwijs

HOOFDDORP Het Haarlemmermeer Lyceum is trots om aan te kondigen dat er een Confucius Classroom wordt geopend. De tweetalige middelbare school is hiermee de eerste en vooralsnog enige in de regio Haarlemmermeer. De Confucius Classroom is een programma dat is opgezet door de Chinese overheid om het leren van de Chinese taal en cultuur te bevorderen in het buitenland. Leerlingen kunnen Chinees kiezen als moderne vreemde taal, dus in plaats van Frans of Duits.

Bij de feestelijke opening zijn Xuefei Knoester-Cao, directeur van het Groningen Confucius Instituut en Wenjia Xu, Confucius Classroom manager, aanwezig. Tijdens dit feestelijke gebeuren vinden ook diploma-uitreikingen plaats en is er een Chinese (luide) verrassing.

Tekst gaat onder de foto verder.


Aangeleverd

Het lyceum heeft een ‘volwassen Chinees onderwijsprogramma’ en een ‘goede langetermijnvisie’. Op basis van onder andere deze criteria heeft het Confucius Instituut Groningen de Confucius Classroom toegekend. Zo biedt de school sinds 2015 een Chinees taal- en cultuurprogramma met gekwalificeerde Chinese docenten. 

Gwendolynn Docter, docente Chinees: “We hebben theateruitjes, HSK-examens op school en uitwisselingen met Shanghai, om maar wat te noemen. Chinees is bij ons volledig geïntegreerd als examenvak.” 

Het Haarlemmermeer Lyceum krijgt daarnaast een bedrag dat naar eigen inzicht mag worden ingezet. “Wij zullen het gebruiken voor HSK-examens bij ons op school, certificaatuitreiking, het verfraaien van het lokaal, lesboeken voor het vak Chinees en hopelijk snel weer voor een uitwisseling!” aldus Gwendolynn.

Iedereen is welkom om de opening van de Confucius Classroom, aan de Baron de Coubertinelaan 2 in Hoofddorp, bij te wonen op woensdag 25 januari. De inloop is vanaf 15.15 uur, de start is om 15.30 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie