Afbeelding
Eigen foto

Vrouw Simona: Schoonste…

30 juli 2019 om 11:24 Opinie

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft het schoonste winkelgebied in dit land? Daar moeten we nog even op wachten tot de uitslag komt in oktober, maar tot die tijd is het opletten geblazen. Observatieteams sluipen rond en gaan u vragen stellen hoe u denkt over de staat van hygiëne in uw winkelgebied.

In Haarlemmermeer gaat het om vijf winkelgebieden. Ook het winkelcentrum Badhoevedorp. Daar hebben wij, via leuke interviews in de krant, de afgelopen periode kunnen vernemen hoe veel winkeliers tussen hoop en vrees verkeren over de toekomst van dit winkelcentrum.

Dit centrum verkeert in een staat van transitie. Het is een centrum dat zo'n beetje te vergelijken is met een kind in zijn wisselfase van het melkgebit. Met tijdelijk zichtbaar lege plekken in de mond die opgevuld gaan worden. Bij het kindergebit weten we zeker dat dit staat te gebeuren, en vinden we zo'n bekkie met lege plekken vaak ontroerend, bij het winkelcentrum ontbreekt elke ontroering en is er een grote factor van onzekerheid hoe een en ander gaat verlopen.

Je kunt je dan ook afvragen of de Stichting Nederland Schoon die dit soort wedstrijden initieert, wel op het juiste moment komt. Want niet alleen kijken zij naar de staat van hygiëne, ook meten zij de staat van schoonheid. Bij dat schoon kan ik mij nog wel iets voorstellen. Een winkelgebied waar je langs de hopen afval moet paraderen is niet direct aanlokkelijk. Maar welke criteria liggen er voor het meten van de schoonheid?

Toch hoop ik dat het winkelgebied in Badhoevedorp in de prijzen valt. Want in diezelfde maand oktober gaat de Woningmarkt Haarlemmermeer van start. En wij hebben nog wat woningen in Park Quatrebras in de aanbieding. In folders wordt al ronkende taal gebruikt om aspirant-kopers over de streep te trekken.

Met zinnen als: een zee van rust en ruimte, en het 'nieuwe' Badhoevedorp. Ook wordt de aanstaande inwoner gelokt met een ruim aanbod van voorzieningen dicht naast de deur. Tennisclub, zwembad met sporthal, bassischool, park met kinderboerderij, en niet te vergeten een winkelcentrum op loopafstand. Wat zou het dan mooi zijn als dit winkelcentrum als Schoonste Winkelgebied bekend staat. Het Dorpshuis met toch aardige voorzieningen onder zijn dak wordt niet genoemd. Terwijl het toch echt op 'spuugafstand' van deze nieuwe woonwijk ligt. Ach, het klinkt misschien niet zo spannend, want men wil wel 'dorps' wonen, maar uiteindelijk wel met stadse allure. Nou ja, als dat winkelcentrum het maar helemaal gaat worden. Daar hebben we allemaal plezier van.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie