Afbeelding
ANP Foto

Burgemeester waarschuwt voor valetparking: 'niet zonder risico's'

19 oktober 2019 om 16:00 Overig

HAARLEMMERMEER De herfstvakantie is in aantocht en veel mensen maken hiervan gebruik om nog even de zon op te zoeken. Wie met het vliegtuig gaat en de auto door een valet parking bedrijf laat parkeren, doet er verstandig aan op de volgende zaken te letten, aldus de gemeente Haarlemmermeer.

Burgemeester Marianne Schuurmans: "Er zit veel kaf tussen het koren, bedrijven die hun afspraken niet nakomen, die honderden kilometers met de auto's rijden of ernstige schade aan auto's veroorzaken, soms zelfs doelbewust. In september verdween zelfs een eigenaar van een valet parkingbedrijf met de noorderzon. Mensen die net terugkomen van vakantie staan zo voor een bijzonder onaangename verrassing. Nu de herfstvakantie weer voor de deur staat, wil ik iedereen nogmaals op het hart drukken om goed op te letten met wie je in zee gaat."                  

VALET TIPS & TRICKS Reizigers die overwegen om hun auto door een valet parkingbedrijf te laten parkeren, moeten op het volgende letten;  het beste is om –als dat kan- gebruik te maken van een van de vele alternatieven die er zijn voor valet parking, zoals het openbaar vervoer, laat je wegbrengen door familie of vrienden of parkeer je auto zelf op lang parkeren en ga met de shuttle naar de vertrekhal. 

Reizigers die toch overwegen om hun auto door een valet parkingbedrijf te laten parkeren, moeten op het volgende letten:
•      Allereerst: als het aanbod te goed lijkt om waar te zijn, ís het waarschijnlijk ook te goed om waar te zijn.
•      Neem de kilometerstand én benzinestand op, voordat je de auto inlevert.
•      Fotografeer de auto vooraf én bij het ophalen, zodat eventuele nieuwe schade te bewijzen is.
•      Teken niets voor akkoord vóórdat je de auto van binnen én buiten hebt gecontroleerd.
•      Vraag het adres van het parkeerterrein waar de auto geparkeerd wordt.
•      Controleer de voorwaarden van het bedrijf:
o      Is de parkeerplaats afgesloten en bewaakt?
o      Wordt er gegarandeerd dat er een maximum aantal kilometers en maximum snelheid met de auto wordt gereden, en hoe wordt dit geregistreerd?
o      Hoe worden schades of boetes die zijn opgelopen tijdens de parkeerperiode afgehandeld?
•      Geef alleen de autosleutel af, nooit huissleutels of andere sleutels.
•      Google het bedrijf en lees de reviews.
En last but not least: doe altijd aangifte bij de Koninklijke Marechaussee of de politie bij schade of oneigenlijk gebruik van de auto.
 
VALET PARKING Het aantal valet parkingbedrijven op de luchthaven is de afgelopen jaren toegenomen. Niet alle bedrijven bieden dezelfde kwaliteit en klantenservice.
Zo worden reizigers regelmatig geconfronteerd met schade, tientallen tot honderden extra kilometers op de teller of parkeer- of snelheidsboetes. Het blijkt bovendien vaak lastig te zijn om schade of boetes vergoed te krijgen.

Naast de vele klachten van mensen die hun auto veilig achter dachten te laten, is er ook sprake van parkeeroverlast voor inwoners en bedrijven. Daar komt bij dat door het halen en brengen van de auto's bij de Vertrekpassage van Schiphol regelmatig chaotische en verkeersonveilige situaties ontstaan. Op deze locatie mag alleen worden gestopt om mensen in of uit te laten stappen, er mag niet geparkeerd worden. De handhavers van de gemeente Haarlemmermeer treedt hier daarom streng op tegen verkeersovertredingen zoals parkeren. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie