Afbeelding
Eric van Lieshout

Vier jongens aangemerkt als daders brandstichting stolpboerderij De Knip

29 oktober 2019 om 12:10 Overig

HOOFDDORP Jan Biesheuvel is enkele dagen na de vernietigende brand in stolpboerderij De Knip wat bijgekomen van de schrik. Terwijl het vuur nog na rookt stelt de buurman en voormalig eigenaar: ik weet niet wat ik erger vind, een brand of de slopershamer.

Hoe dan ook, hij is er van overtuigd dat vier baldadige jongens de daders zijn van de brand die zondag plaatsvond in de boerderij aan de IJweg. Verhalen over dat de nieuwe eigenaar uit Aerdenhout wat haast met de sloop zou hebben gemaakt, wijst de oude man van de hand.

"Zondag vlak voor dat de brand uitbrak zag ik vier jongens wegrennen en op de fiets springen. Ze hadden eerst vernielingen aangericht, zowel bij mij als in de boerderij zelf. Daarbij werd de brandblusser leeggespoten op het erf en staken ze de banden van mijn elektrische fiets lek."

Wat is erger: een slopershamer en grijparm, of een fikse brand.

"Binnen de kortste keren stond de hele boerderij in de brand en was er geen blussen meer aan. Het grootste deel stond al leeg. De nieuwe eigenaar wilde alleen de oude binten, palen en tussenbalken gebruiken om een woonboerderij te bouwen, vergelijkbaar aan wat er stond. Hij had nog wel interesse in een oud wagenwiel, tegeltjes van vroeger en een gietijzeren pan, maar ik weet niet of die er nog stonden. De boerderij was grotendeels leeg."

Voor hem zelf valt de schade mee. De boerderij was al verkocht en zou sowieso gesloopt gaan worden. "Daarbij kan je je afvragen wat erger is: een slopershamer en grijparm, of een fikse brand."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie