Afbeelding
Archief | Pixabay

CDA zet vraagtekens bij hoogte dwangsommen van gemeente Haarlemmermeer

3 februari 2020 om 12:57 Overig

HAARLEMMERMEER De fractie van het CDA zet vraagtekens bij de hoogte van dwangsommen die de gemeente Haarlemmermeer oplegt aan haar inwoners. CDA-fractievoorzitter Herman Koning stelde er vorige week tijdens de raadsvergadering een mondelinge vraag over.

De CDA'er had in een ingezonden brief aan de gemeenteraad gelezen dat een inwoner van Rijsenhout een dwangsom van 100.000 euro heeft opgelegd gekregen van de gemeente. Het gaat om een conflict tussen de gemeente en de grondeigenaar. Als de eigenaar de dwangsom niet tijdig zou betalen, zou de Rijsenhouter van zijn eigendom worden verwijderd.

Herman Koning liet blijken te zijn geschrokken van deze harde aanpak. Hij vroeg zich af of de betrokken inwoner niet in beroep kan gaan tegen de sanctie van de gemeente en of de opgelegde dwangsom altijd zo fors uitpakt. Het raadslid was benieuwd of het beleid op dit terrein nog wordt geëvalueerd.

Burgemeester Marianne Schuurmans vatte de inbreng van het CDA zo op dat de hoogte van de dwangsom als te heftig wordt ervaren. Het toeval wil dat het huidige beleid op dit gebied nog dit jaar wordt geëvalueerd. Het signaal van het CDA wordt dan zeker meegenomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie