13,8 procent van de bewoners van Haarlemmermeer heeft te maken met  obesitas.
13,8 procent van de bewoners van Haarlemmermeer heeft te maken met obesitas. archief

Vandaagafvallen.nl: 'Veel mensen in Haarlemmermeer te dik'

11 maart 2020 om 11:21 Overig

HAARLEMMERMEER Liefst 50 procent van de volwassenen in de gemeente Haarlemmermeer heeft een overgewicht, 13 procent kampt zelfs met ernstig overgewicht (obesitas). Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nlt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd.

Inwoners in de gemeente Haarlemmermeer zijn gemiddeld zwaarder dan de rest van Nederland, maar veel scheelt het niet: landelijk gezien is 48,9% te zwaar, en heeft 13,8% te maken met obesitas.

Opvallend aan de cijfers is dat 49 procent van de bewoners voldoet aan de landelijke Beweegrichtlijnen. Dit betekent minimaal 2,5 uur per week matig intensieve inspanning (bijvoorbeeld fietsen of wandelen), twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten (bijvoorbeeld traplopen) en niet te veel stilzitten.

In Haarlemmermeer wordt door 41 procent van de bevolking van 19 jaar en ouder gedronken (meer dan 1 glas per dag). 8 procent van de bevolking is een zware drinker: minstens 1 keer per week 6 glazen voor mannen en 4 glazen voor vrouwen per dag. 7 procent wordt aangemerkt als overmatige drinker: meer dan 14 glazen per week (vrouwen) of 21 glazen per week (mannen). 17 procent van de inwoners in Haarlemmermeer rookt wel eens.

Bron van het artikel: https://www.vandaagafvallen.nl/haarlemmermeer/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie