Zo zien de bewoners van Buitenkaag hun dorp: als een groot parkeerterrein.
Zo zien de bewoners van Buitenkaag hun dorp: als een groot parkeerterrein. pr

Geen begrip voor bezwaren bewoners Buitenkaag

7 januari 2021 om 14:14 Overig

BUITENKAAG Zowel luxe jachtenbouwer Royal Van Lent Shipyard als de gemeente Kaag en Braassem tonen geen begrip voor de bewoners van Buitenkaag, die klagen dat dorp als parkeerplaats wordt gebruikt voor Kaagdorp. Gemeente Haarlemmermeer is meer betrokken en wil in elk geval met de mensen praten zodra er een goed beeld is van de plannen voor een nieuw parkeerterrein. 

Een groot deel van de 470 inwoners van het lintdorp ageert al bijna veertig jaar tegen allerlei vormen van de overlast, vooral veroorzaakt door werknemers van Van Lent, aan de overkant van het water. Ze willen dat er een brug in plaats van een pontje komt, en dat de bovenbouwen zelf voor parkeerruimte zorgt. Een brug naar Kaagdorp zou aan de meeste problemen een einde maken.

Frank Slangen, CEO van Royal Van Lent Shipyard wil geen mening geven over de verlangens van de bewoners. “ Geen commentaar”, klinkt het. De gedupeerden zijn overigens nog bozer op de gemeente Kaag en Braassem: ‘Lekker makkelijk, de problemen worden simpelweg de provinciegrens over geschoven. De belastinginkomsten blijven uiteraard wel daar. Zij de lusten, wij de lasten’, klinkt het in Buitenkaag. 

Kaag en Braassem wil niet ingaan op vragen of parkeerproblemen een argument zijn bij een eventuele brug. Ook toont men geen medeleven met de bewoners van Buitenkaag. Na ruim een dag wachten komt er via woordvoerder Linda Nieuwenhuizen per mail een diplomatiek antwoord: “We kunnen op dit moment alleen melden dat we bestuurlijk (wethouder Yvonne Peters) in gesprek zijn met de gemeente Haarlemmermeer over deze problematiek.”

Lees ook: Frustratie Buitenkaag stijgt: ‘We willen niet langer als parkeerterrein dienen’ (PREMIUM)

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie