Jumbo toont zich gul voor de voedselbank.
Jumbo toont zich gul voor de voedselbank. pr

Kinderen gulle gever vullen extra karren voor voedselbank

9 februari 2021 om 13:09 Overig

HOOFDDORP Lucienne van de voedselbank Haarlemmermeer mocht zondag met één van de eigenaren van ENK Software boodschappen doen bij de Jumbo in Hoofddorp. Dit bedrijf stelde 2.600 euro voor de aankoop van lang houdbare producten beschikbaar.

Om te voorkomen dat de Jumbo met lege schappen zou komen te zitten is een week van te voren met Jack Hofman voor 2.100 euro een basispakket bij elkaar gezocht waaronder melk, koffie en thee en is een bestelling geplaatst. In de Jumbo zijn daarna met de rest van het bedrag door de twee kinderen van de gulle gever nog eens twee winkelwagens met extra levensmiddelen gevuld.

Voorzitter Hans de Bats noemt dit een geweldig initiatief van deze ondernemer. “We komen in het algemeen moeilijk aan houdbare producten terwijl die wel belangrijk zijn voor in de pakketten van onze klanten. Door deze gift komen we weer een stukje verder de winter door.”

Voedselbank Haarlemmermeer verstrekt met haar 150 vrijwilligers iedere week aan een groeiend bestand van nu meer dan 370 huishoudens met meer dan 1.100 mensen gratis levensmiddelen pakketten. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Haarlemmermeer zodat ook die deze huishoudens met raad en daad kan bijstaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie