Wethouder Marja Ruigrok (links) is zichtbaar blij met het werk van Lonneke de Vlieger.
Wethouder Marja Ruigrok (links) is zichtbaar blij met het werk van Lonneke de Vlieger. Gemeente

Kunstwerk Lonneke heeft mooie plek in gemeentehuis

8 april 2021 om 19:49 Overig

HOOFDDORP Heel veel mensen zeggen: dit kunstwerk komt recht uit het hart met al die mooie kleuren. En dat klopt, ik heb er heel mijn hart ingelegd. Aan het woord is kunstenares Lonneke de Vlieger maakster van het beeld dat de komende tijd in het gemeentehuis van Haarlemmermeer is te bewonderen. Samen met wethouder Cultuur Marja Ruigrok opende de kunstenares donderdag de vaste expositieplek in het gemeentehuis.

Een vast podium voor kunst van mensen met een beperking was er nog niet. Vrijwilligster Gera Kroes en Sjors van der Vlugt van PierK wilden dat veranderen. In samenwerking met de gemeente is deze expositielocatie in het gemeentehuis gerealiseerd. Kunstenaars met een beperking kunnen, in overleg met PierK, hier hun werk tonen.

Wethouder Cultuur Marja Ruigrok: “Hartstikke mooi dat we samen deze plek hebben gecreëerd, zo krijgen deze kunstwerken de aandacht die ze verdienen.”

Lonneke de Vlieger volgde de cursus Keramiek Extra bij PierK, het centrum voor kunst en cultuur in Haarlemmermeer. Dit instituut organiseert jaarlijks honderden projecten, workshops en cursussen in alle kunstvakken. Een aantal van deze cursussen heeft de noemer ‘Extra’. Deze cursussen zijn speciaal voor mensen die wat extra tijd of aandacht nodig hebben bij het maken van kunstwerken. Keramiek Extra vindt plaats in het atelier van PierK in Nieuw-Vennep onder begeleiding van een aantal vrijwilligers en beeldend docent Pablo Ponce. De cursisten maken kennis met veel verschillende aspecten van keramiek. Daarnaast is het ook een belangrijke sociale en creatieve plek in de week van de bijna 10 deelnemers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie