Voetjebal. Peuters en kleuters zijn samen met de ouder actief bezig.
Voetjebal. Peuters en kleuters zijn samen met de ouder actief bezig. Eigen foto

Speelconcept voor kinderen Voetjebal nu ook in Hoofddorp

14 augustus 2021 om 16:30 Overig

HOOFDDORP Voetjebal. Nee, het is geen tikfout. Wat voetjebal wél is? Het is het eerste speciale voetbal-speelconcept van ons land voor kleuters en peuters. Vanaf komende week ook in Hoofddorp actief.

De Voetjebal-methode is in 2005 ontwikkeld vanuit de gedachte dat kinderen in deze tijd te weinig gevarieerd bewegen. Kinderen die goed kunnen bewegen, zijn ook beter in staat om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen, is de ervaring van de afgelopen jaren in niet alleen Nederland, maar ook in België, Oostenrijk, Duitsland en Oekraïne  Leren om te bewegen en bewegen om te leren. Waarbij de nadruk ligt op spel en plezier.

AANKNOPINGSPUNTEN De bakermat van Voetjebal in deze regio is Uithoorn. Een initiatief van Tom Verhoek die in 2011 is begonnen als Voetjebal-trainer in Amsterdam en met het hebben van een eigen gebied een mooie vervolgstap zette. Vanwege groot succes volgde uitbreiding naar Aalsmeer en dan nu ook naar Hoofddorp waar Suzanne Marees en haar man Fardy Bachdim samen met Verhoek het concept voetjebal op de kaart gaan zetten. Beiden zijn gepokt en gemazeld in de voetballerij. Suzanne heeft op hoog niveau gevoetbald bij clubs als AZ, FC Twente en Ajax en speelt momenteel eredivisie in de zaal bij Os Lusitanos. Daarnaast is zij een ervaren voetbaltrainster met aansprekende projecten op haar CV. Fardy is werkzaam in de voetballerij. Genoeg aanknopingspunten dus om ook in Haarlemmermeer Voetjebal tot een succes te maken.

OUDER SAMEN MET KIND Aangestoken door het enthousiasme en de werkwijze van Tom Verhoek bij wie in Uithoorn hun zoontje de Voetjebal-lessen volgde, is het balletje is gaan rollen. “We zagen met eigen ogen hoe de motoriek en de coördinatie van de jongens en meisjes in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar verbeterde, hoe hun zelfvertrouwen toenam en hoe zij spelenderwijs kleuren gingen benoemen, leerden tellen en symbolen leerden benoemen. Het mooie is dat ouder en kind het samen doen. Zeker in deze tijd is 1 op 1 met je kind bezig zijn heel waardevol”, is de ervaring van Suzanne en Fardy die nu met heel veel plezier en boordevol plannen een eigen locatie gaan runnen.

Tijdens de Voetjebal-lessen klinkt altijd vrolijke muziek waardoor de les een swingend karakter heeft. Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessies aangesproken. Tevens zijn er diverse elementen van een gezonde leefstijl in de lessen verwerkt. Het Voetjebal-materiaal als kegels, hoepels en ballen, is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans. Naast de diverse voetbalvormen is er tijdens de lessen ook veel plaats voor spelen zonder bal.

Voetjebal Hoofddorp gaat van start op 28 en 29 augustus. De wekelijkse sessies vinden plaats in de sportzaal van basisschool Het Braambos, Waddenweg 83 in Hoofddorp-Floriande. Voor meer informatie en aanmelden: www.regiouithoorn.voetjebal.nl.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie