Het onderzoek laat ook zien dat jongeren, hun familie en professionals positief zijn over hun ervaringen met jeugdzorg in Haarlemmermeer.
Het onderzoek laat ook zien dat jongeren, hun familie en professionals positief zijn over hun ervaringen met jeugdzorg in Haarlemmermeer. Pr

Jeugdbeleid: geen heldere doelen en onvoldoende informatie

11 oktober 2021 om 11:00 Overig

HAARLEMMERMEER Het beleid voor jeugdzorg in Haarlemmermeer bevat geen heldere doelen. Ook kreeg de gemeenteraad in de periode 2018-2020 onvoldoende informatie over de oplopende financiële tekorten.

Dit concludeert de Rekenkamercommissie Haarlemmermeer na onderzoek naar het beleid en de kosten voor jeugdzorg. Tussen 2018 en 2020 stegen de kosten hiervan in Haarlemmermeer met 34 procent. Dit komt vooral doordat meer jongeren een beroep doen op jeugdzorg én de kosten per jongere stijgen. De commissie beveelt de gemeenteraad aan zelf het initiatief te nemen om het beleid voor jeugdzorg aan te scherpen. 

In 2020 confronteerde het college van B&W de gemeenteraad van Haarlemmermeer met sterk oplopende tekorten in het sociaal domein. Hoewel deze problemen ook bij andere gemeenten bestaan, is de gemeenteraad bezorgd over de snelheid, de omvang en de schijnbare onvoorspelbaarheid van de kostenstijgingen in Haarlemmermeer. 

De gemeenteraad verzocht hierom onderzoek te verrichten.  Het onderzoek laat ook zien dat jongeren, hun familie en professionals positief zijn over hun ervaringen met jeugdzorg in Haarlemmermeer. Jongeren hoeven niet lang te wachten op jeugdzorg en zij hebben veel vrijheid en opties om een zorgaanbieder te kiezen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie