Vooral bedrijven die onder andere actief zijn in de thuiszorg en onderdak verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking zouden fraude plegen.
Vooral bedrijven die onder andere actief zijn in de thuiszorg en onderdak verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking zouden fraude plegen. Eric Hoenson

Forza uit zorgen om fraude zorgaanbieders

Overig

HAARLEMMERMEER De fractie van de lokale politieke partij Forza heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college inzake fraude omtrent zorgaanbieders.

Onder andere RTL Nieuws melde afgelopen week dat er in Nederland 567 zorgaanbieders in 212 gemeenten, over de rug van kwetsbare patiënten, een handeltje in de zorg zijn begonnen om hier zelf een financieel slaatje uit te slaan. Het zou dan gaan om bedrijven die onder andere actief zijn in de thuiszorg en onderdak verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking.

Fractievoorzitter Erik Vermeulen: ‘’Forza heeft al eerder bij herhaling in verschillende raadsessies aangegeven dat wij grote zorgen hebben over het grote aantal verschillende zorgaanbieders in onze gemeente, het zonder al te veel vooraf gestelde doelen beschikbaar stellen van geld en dat ook nog eens zonder een budgetplafond’’.

Vermeulen wil nu van het college welke van de 567 dubieuze zorgaanbieders er in onze gemeente actief zijn en wil ook weten welke stappen de gemeente gaat zetten om deze zorgaanbieders buiten de gemeente te houden en aan te pakken wie er in de gemeente actief zijn.

advertentie
advertentie