Afbeelding
Trudy Witteman

Weinig over van uitgebrande woonboot Vijfhuizen

19 november 2021 om 12:35 Overig

VIJFHUIZEN Zwart geblakerd, verwrongen ijzer, een lege drankfles. Er is weinig over van de woonboot langs de Ringvaart die donderdagavond grotendeels uitbrandde. Ondanks de snelle komst van de brandweer konden de spuitgasten weinig uitrichten tegen het vuur.

Deze vrijdagochtend is de politie druk bezig met forensisch onderzoek. Zolang dat onderzoek nog niet is afgerond is niets te zeggen over de oorzaak van de brand. De politiefunctionarissen konden niet zeggen of de boot bewoond was of dat er iemand aanwezig was tijdens de brand.

Een mevrouw die juist met haar hondje langskomt weet het wél. “Gistermiddag nog wandelde ik langs de boot die door een man wordt bewoond. Als hij er is staat zijn motor in het gras. Die was weg, dus ik neem aan dat hij ook weg was. Stroom en wateraansluiting is er niet. Een buitenboordmotor had hij aangesloten op een accu en op die manier had hij stroom. Het is sneu voor hem. Als je in deze tijd van woningnood geen huis kunt vinden is een boot een mooie oplossing. Ik hoop niet dat de brand is aangestoken. Dat maakt het nóg erger.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie