Het Herbert Vissers College.
Het Herbert Vissers College. Google maps

Open dagen middelbare scholen wellicht online

5 januari 2022 om 15:52 Overig

HAARLEMMERMEER Ieder jaar organiseert het voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer informatieavonden en open dagen voor basisschoolleerlingen en hun ouders om een keuze te kunnen maken voor een middelbare school. De komende weken is het weer zo ver. Door de coronatijd worden er dit jaar wellicht alleen digitale bijeenkomsten gehouden. 

Leerlingen in groep 8 maken de keuze voor hun nieuwe school in maart. Voor deze leerlingen en hun ouders zijn de voorlichtingsmomenten in januari en februari dan ook belangrijke momenten. “Natuurlijk ontvangen we iedereen het liefst op school. Dan krijg je niet alleen een beeld, maar ook een gevoel bij de school. Of de situatie rondom corona dit na de kerstvakantie toelaat, weten we niet,” aldus Mark Mees, directeur van de KSH in Hoofddorp.

Het advies aan ouders is om de websites van de scholen te raadplegen voor de meest actuele informatie. Mees: “Wij nemen als middelbare scholen in Haarlemmermeer gezamenlijk het besluit over de informatieavonden en open dagen, of deze dit jaar weer online zijn of dat we de scholen toch openstellen. Dit hangt af van de coronamaatregelen die vanaf januari gelden. Het is dus verstandig om de websites van de scholen goed in de gaten te houden.”

Ook voor andere voorlichtingsactiviteiten – zoals de lesjesmiddagen en doe-middagen – is het raadzaam om de websites van De Linie, Haarlemmermeer Lyceum, Herbert Vissers College, Hoofdvaart College, Kaj Munk College en KSH te bekijken.

De open dagen overlappen elkaar niet. Kijk voor meer informatie op het overzicht ‘Open dagen Haarlemmermeer’ elders in deze krant of raadpleeg de websites van de scholen.

Vorig jaar werd er overigens voor het eerst in Haarlemmermeer een schoolloting gehouden. 94 procent van de leerlingen kon daarna worden geplaatst op de school van hun eerste voorkeur. Het is nog niet bekend of er dit jaar ook een loting plaatsvindt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie