Voor Haarlemmermeer is het project Westeinderscheg een mogelijkheid om Park21 te verbinden met de Westeinderplassen.
Voor Haarlemmermeer is het project Westeinderscheg een mogelijkheid om Park21 te verbinden met de Westeinderplassen. Provincie Noord-Holland

Kansen Haarlemmermeer bij project Westeinderscheg

11 januari 2022 om 09:39 Overig

 Het plan is de natuur in deze groene strook te versterken, zodat de rijkdom aan plant- en diersoorten toeneemt. Daarnaast krijgen inwoners uit de regio een nieuwe mogelijkheid om de rust op te zoeken. Voor Haarlemmermeer is het project Westeinderscheg een mogelijkheid om Park21 te verbinden met de Westeinderplassen.

HAARLEMMERMEER De provincie werkt de komende jaren aan de negende scheg van Amsterdam: de Westeinderscheg, die loopt vanaf het IJ, door de Schinkel, langs de Oeverlanden en het Amsterdamse Bos via de Bovenlanden naar de Westeinderplassen. Het project biedt kansen voor Haarlemmermeer.

Dat zou aantrekkelijk zijn, want de Westeinderscheg bestaat uit natuur, water, cultureel erfgoed en recreatieve verbindingen zoals wandel- en fietspaden. Het is er allemaal al, maar de samenhang is vooralsnog zoek. Door deze losse elementen met elkaar te verbinden en projecten voor herstel en verbetering te starten, ontstaat 1 geheel.

Er is nog veel winst te halen door de Westeinderscheg recreatief in te richten. Het Amsterdamse Bos is bijvoorbeeld slecht bereikbaar vanuit de Haarlemmermeer. Daarnaast is bewegwijzering summier en zijn er nauwelijks uitrustplekken. 1 van de acties die snel worden uitgevoerd is het plaatsen van picknicktafels.

Bij de ontwikkeling van de Westeinderscheg werkt de provincie samen met onder andere Haarlemmermeer, Amsterdam en Amstelveen, het hoogheemraadschap Rijnland en vele andere lokale organisaties en partijen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie