Katrijn Kliphuis (VVD), Koos de Vries ChristenUnie-SGP en Charlotte van der Meij D66 hangen aan de bel bij het gemeentebestuur.
Katrijn Kliphuis (VVD), Koos de Vries ChristenUnie-SGP en Charlotte van der Meij D66 hangen aan de bel bij het gemeentebestuur. Pixabay

Hoge nood onder huisartsen in Hoofddorp, verzoek om tijdelijke huisvesting

22 januari 2022 om 10:46 Overig

HOOFDDORP Er is sprake van hoge woningnood onder huisartsen in Hoofddorp. Vier praktijken moeten op korte termijn verhuizen. Andere praktijken zouden graag uitbreiden, onder meer met een Praktijkondersteuner, maar ruimte daarvoor ontbreekt. Katrijn Kliphuis (VVD), Koos de Vries (ChristenUnie-SGP) en Charlotte van der Meij van D66 hangen hierover aan de bel bij het gemeentebestuur.

De drie hebben schriftelijke vragen gesteld om het acute probleem op te lossen. Volgens de huisartsen kan dit door middel van het plaatsen van porto cabins op tijdelijke locaties. Een drietal locaties is aangedragen: de voormalige Emmaschool, de voormalige parkeergarage bij het Raadhuis en de locatie Binnenweg. Op alle locaties zou afwijzend gereageerd zijn met als argument dat de gemeente haar eigen (her)ontwikkelingen niet wil frustreren.

In totaal betreft dit huisartsenzorg voor ruim 10.000 inwoners van Hoofddorp. Gezocht wordt naar tijdelijke ruimte omdat reeds vergaande onderhandelingen lopen met private partijen en met de gemeente zelf voor permanente locaties . De ontwikkeling hiervan heeft echter een lange doorlooptijd. Te lang om het acute probleem op te lossen.

De vragenstellers willen weten of het klopt dat er op dit moment 2.000 inwoners in Haarlemmermeer op zoek zijn naar een huisarts. En of het waar is dat de genoemde tijdelijke locaties zijn afgewezen. Ze verzoeken in dat geval het college alternatieve aangedragen waar tijdelijke huisvesting wel mogelijk is en een rol te spelen in het oplossen van de tijdelijke en acute huisvestingsproblematiek van de huisartsen in Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie