BVNL met in het midden Paul Meijer.
BVNL met in het midden Paul Meijer. www.fotoshoot.nl-1

BVNL Haarlemmermeer weigert deelname debatten met verplichte QR-code

8 februari 2022 om 08:19 Overig

HAARLEMMERMEER Lijsttrekker Paul Meijer van de nieuwe partij BVNL Haarlemmermeer die aan de komende gemeenteraadsverkiezingen meedoet zal niet deelnemen aan debatavonden waarvoor een coronatoegangsbewijs of QR code van de deelnemers en/of bezoekers vereist is.

Meijer: “Het is bewezen dat een coronatoegangsbewijs niet bijdraagt aan de inperking van het virus. Wij zien echter wel reële gevaren van de QR code en een overheid die de deur open zet naar een controlemaatschappij. Een samenleving waarin de overheid op basis van volstrekt willekeurige criteria kan bepalen of je bijvoorbeeld naar horeca kunt of mag reizen. Criteria die bovendien, dat zie je nu al, per dag kunnen veranderen. Tenslotte hoort zo’s scan zéker niet bij politieke bijeenkomsten thuis; de overheid en medeburgers hebben er niets mee te maken waar de politieke voorkeuren liggen. Ik spreek me daarover wel uit, maar we hebben niet voor niets het stem-geheim.”

Wel kondigt Meijer aan bij bijeenkomsten buiten aanwezig te zullen zijn. Hij besluit zijn betoog: “Zonder gescand te worden zullen we buiten de zalen zo veel mogelijk aanwezig zijn met onze campagne-aanhanger en ons campagneteam, zodat we de bezoekers toch kunnen vertellen over de standpunten van BVNL. Graag gaan we daarbij de discussie aan, we zijn niet bang voor het debat, maar verwerpen de controle van de overheid hierbij.” 

Met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen worden de komende weken in Haarlemmermeer tal van openbare debatten gehouden, te beginnen vanavond (dinsdag) in Nieuw-Vennep. De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp gaat op 28 februari in discussie met fractieleden tijdens een politieke avond in en dorpshuis. Ook is op 1 maart het bekende Politiek Debat Wijkraad Graan voor Visch. Op vrijdag 4 maart is er in Claus Partyhouse een Sportdebat, georganiseerd door Team Sportservice Haarlemmermeer.    

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie