Politici proberen zoveel mogelijk in de publiciteit te komen, en dat doet ook wethouder Johan Rip (HAP), die zich op diverse manieren online voorstelt.
Politici proberen zoveel mogelijk in de publiciteit te komen, en dat doet ook wethouder Johan Rip (HAP), die zich op diverse manieren online voorstelt. screenshot

Politieke strijd Haarlemmermeer kan beginnen

7 februari 2022 om 09:07 Overig

HAARLEMMERMEER Met het goedkeuren van de benodigde formaliteiten heeft het gemeentelijk Centraal Stembureau vrijdag alle seinen op groen gezet richting de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Er doen veertien partijen mee, waarvan drie voor het eerst.   

Twee van de nieuwkomers, Forum voor Democratie en BVNL zijn bekend, de derde is een verrassende blanco lijst. Deze wordt aangevoerd door de Hoofddorpse jurist Chandra Jankie. Ze heeft de keuze gemaakt geen naam op te voeren omdat politieke partijen achterhaald zouden zijn. ‘We willen een lijst zijn die echt iets doet voor de gemeenschap, op basis van ervaring en wetenschap en niet op basis van vriendjespolitiek en eigen gewin,’ zo stelt ze. Of deze boodschap aankomt, valt te bezien omdat blanco campagne voeren geen eenvoudige zaak is. 

De traditionele partijen zullen ‘gewoon’ met elkaar de strijd aangaan, en dat betekent de komende weken zoveel mogelijk naar buiten treden, deelnemen aan verkiezingsdebatten, en als het kan, op wat voor manier ook te scoren. HCnieuws biedt de partijen vanaf volgende week vijf keer de mogelijkheid via stellingen de standpunten te verdedigen. 

De lijsten: 1 VVD; 2 HAP; 3 CDA; 4 Forza Haarlemmermeer; 5 GroenLinks; 6 D66; 7 PvdA; 8 ChristenUnie-SGP; 9 EEN Haarlemmermeer; 10 SRH; 11 Gezond Haarlemmermeer; 12 Blanco lijst; 13 Forum voor Democratie; 14 BVNL

Er kan worden gestemd in 92 stembureaus, een stemstraat (stemmen vanuit de auto!) en een rondrijdende stembus. 

De volgorde is gemaakt op basis van de gewonnen stemmen van vier jaar geleden. De drie nieuwkomers hebben hun plek via loting gekregen.

1 VVD; 2 HAP; 3 CDA; 4 Forza Haarlemmermeer; 5 GroenLinks; 6 D66; 7 PvdA; 8 ChristenUnie-SGP; 9 EEN Haarlemmermeer; 10 SRH; 11 Gezond Haarlemmermeer; 12 Blanco lijst; 13 Forum voor Democratie; 14 BVNL

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie