Op deze locaties zou snel en efficiënt veel woningen voor een mix aan doelgroepen kunnen worden gebouwd.
Op deze locaties zou snel en efficiënt veel woningen voor een mix aan doelgroepen kunnen worden gebouwd. Aangeleverd

Grondeigenaren in manifest: snel 12.000 nieuwe woningen in Haarlemmermeer kán

9 februari 2022 om 10:15 Overig

HAARLEMMERMEER In Haarlemmermeer moeten de komende jaren snel en efficiënt veel woningen voor een mix aan doelgroepen worden gebouwd. De samenwerkende grondeigenaren in Haarlemmermeer-West staan te popelen om deze woningen te realiseren. Om tempo te maken is volgens hen een onorthodoxe samenwerking met de gemeente nodig. Vanuit die gedachte hebben zij een manifest opgesteld  waarin niet alleen hun eigen taken en beloften zwart op wit staan maar ook hun verwachtingen over de inzet van de gemeente.

De initiatiefnemers van het manifest, vertegenwoordigd door Erik Baan, Martin ten Brink, John van den Heuvel en Sven de Ruijter zijn vanuit hun diverse functies vertrouwd met het gebied. Onder het motto ‘Hier staan we voor en hier gaan we voor’, hopen ze met het manifest iedereen bij de gemeente die betrokken is bij de bouw van woonwijken in Lisserbroek Binnenturfspoor, Lisserbroek Noord, Nieuw-Vennep West en Cruquius/Zwaanshoek te enthousiasmeren om samen daadkrachtig aan slag te gaan.

Het manifest bevat een opsomming van werkzaamheden die al zijn uitgevoerd en een lijst van taken en verantwoordelijkheden die de grondeigenaren nu en in de toekomst op zich nemen. Daarnaast is er een wensenlijst waarin de gemeente wordt uitgedaagd op volle kracht mee te denken, te ontdekken en anders te werken. 

Het manifest wordt 10 februari door de samenwerkende grondeigenaren aan de gemeenteraad gepresenteerd. Het manifest is te zien en te downloaden via https://haarlemmermeerwest.mett.nl/omanifest/default.aspx

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie