Een impressie van de voor bereidden de werkzaamheden op 15 januari.
Een impressie van de voor bereidden de werkzaamheden op 15 januari. Aangeleverd

Zaterdag aanleg fruitpark aan de Pabstlaan

16 februari 2022 om 09:44 Overig

Dat alles gebeurt door vrijwilligers van Stichting MEERGroen, de wijkraad Hoofddorp Noord en Meerbomen.nu. Maar er is zoveel te doen dat meer mensen welkom om een handje te helpen ‘om er samen iets leuks van te maken’. Zeker mensen die ervaring willen op doen met de aanleg van fruitparken en/of voedselbossen.  Wijkraad Hoofddorp Noord zorgt voor de juiste sfeer met koek en zopie.

HOOFDDORP Op 15 januari, hielpen 70 mensen mee om 100 m3 compost aan te voeren om 28 fruitcirkels te maken en niet productieve fruitbomen en struiken te verwijderen. Nu alles klaar staat, worden op 19 februari op het fruitpark aan de Pabstlaan vijftien nieuwe hoogstam fruitbomen en 400 nieuwe fruitstruiken geplant. Ook wordt het schelpenpad tussen de fruitcirkels weer tiptop gemaakt.

Dit park moet de samenbindende factor worden tussen de wijk, de basisschool en het verzorgingshuis die er naast liggen.

Stichting MEERGroen heeft als doel een Maatschappelijke, Ecologische, Educatieve, Economische en Recreatieve M.E.E.E.R.waarden te bereiken via actieve burgerparticipatie. In 6 gemeentes werken al 1300 MEERGroen vrijwilligers in 50 projecten op ca 1400 ha openbaar groen en onze Haarlemmermeerse boomweggeefactie is in opmars als meerbomen.nu actie in heel Nederland en daarbuiten.

Meer informatie en opgave( t.b.v. gereedschap en catering): Websites: stichtingmeergroen.nl en Meerbomen.nu, Mail: info@stichtingmeergroen.nl 

Contactpersoon: Franke van der Laan 06-48226490

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie