Acht van de negen organisatoren in vergadering bijeen.
Acht van de negen organisatoren in vergadering bijeen. Trudy Witteman

Kunstveiling Vijfhuizen Doet! in teken van Stichting Leergeld

5 april 2022 om 08:34 Overig

VIJFHUIZEN High Wine, High Beer, Heerlijke Hapjes en Hoogstaande Kunst. De vrouwen van Vijfhuizen Doet! gaan er zondag 24 april ouderwets tegenaan. Uiteraard voor het goede doel. Ditmaal Stichting Leergeld Haarlemmermeer.

Vijfhuizen Doet! zet zich al jaren in voor het goede doel. Of het nu gaat om huizen bouwen in Nepal, een Ladies Night ten behoeve van zorgboerderij De Straalhoeve of midden in coronatijd bij alleenstaande dorpsgenoten een taartje brengen en een praatje maken, een paaspuzzelrit voor Stichting Contacthond, of een online Snertbingo, voor de negen vrouwen van Vijfhuizen Doet! Is (bijna) niets te gek. Zolang het maar voor het goede doel is.

Op zondag 24 april is De Poterne naast de Verbondskerk ‘the place to be’. Van 15 tot 20 uur worden er prachtige kunstwerken geveild en kan genoten worden van heerlijke wijnen, smaakvolle bieren en verrassende hapjes. De stukken die geveild worden zijn van lokale en landelijke kunstenaars als Sonja Roosenhart, Esther van Overbeek, Rick Triest en An Kieft  Zij hebben hun werk belangeloos beschikbaar gesteld.

De volledige opbrengst van het evenement gaat naar Stichting Leergeld Haarlemmermeer. “Een mooi doel dichtbij huis,”, vertelt Brigitte Dinklo, een van de organisatoren. “De stichting helpt kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met financiële zorgen. Thuis is er niet altijd genoeg geld voor basisbehoeften als genoeg te eten, nieuwe kleding of een uitje. Ook een fiets voor school, naar een vereniging gaan, een ingerichte kinderslaapkamer of voldoende materiaal voor de middelbare school is voor de ouders vaak niet betaalbaar.” 

In Haarlemmermeer groeien zo’n 2000 kinderen (ongeveer 1 op de 14 kinderen) op in deze omstandigheden. Leergeld helpt hen opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Heel belangrijk voor nu, maar tegelijkertijd ook voor later. Daarom helpt Leergeld Haarlemmermeer deze kinderen met sport/cultuur/welzijn/een fiets en diverse projecten. Ook heeft Leergeld Haarlemmermeer een fonds voor talenten en extra schrijnende situaties.

Een ticket voor het evenement kost 39,95 euro. Dat is inclusief wijn, bier, hapjes en de mogelijkheid eigenaar te worden van een prachtig kunstwerk. Aanmelden kan via: vijfhuizendoet@gmail.com.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie