Afbeelding
Trudy Witteman
libelle

Grootste vrouwenfeest in volle gang

Overig

VIJFHUIZEN De 25ste Libelle Zomerweek is in volle gang en dat tijdens dit feestelijke jubileum het beste van de voorgaande edities is gebundeld wordt hogelijk gewaardeerd. Evenals de nieuwe locatie. “Het is lekker ruim opgezet. Ik hoop echt dat de Zomerweek hier blijft.”

Hier, dat is Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Na vele jaren op het Almeerderstrand is de Zomerweek voor de eerste keer neergestreken op het terrein waar in 2002 de Floriade werd gehouden. Ruimte genoeg voor de honderden stands, de modeshows, de vele duizenden workshops, de make-overs, Jan, Jans en de kinderen, het Kooktheater en de optredens van tientallen bekende artiesten. Vervelen is er niet bij op het grootste vrouwenfeest van Nederland.

De Libelle Zomerweek is een begrip. Het is een evenement met heel veel vaste fans die elk jaar van de partij zijn. Net als Willy Verhagen (67) en haar dochter Suzanne (40) uit Tilburg. Ze zijn in gezelschap van de derde generatie: Lasse (1). Een jonge stoere vent tussen al die vrouwen, vindt zijn moeder. De dames zijn echt een dagje uit. “Tentjes, lekker eten en drinken, meestal iets kopen, het voelt als vakantie”, laten ze opgewekt weten. Dat de Zomerweek op deze locatie gehouden wordt komt Annelies van Haeringen goed uit. Als inwoner van Vijfhuizen kon ze het lopend af. Ze is er samen met haar vriendin Femke de Jong uit Haarlem. Ze zijn al een kleine veertig jaar dikke vriendinnen en een dagje Zomerweek versterkt de band. “We hebben net koffie gedronken en gaan nu verder. Het leuke is dat het niet opschiet. We staan veel te kleppen, ook met totaal onbekende mensen.”

Workshop zijn er op velerlei gebied. Bij ‘Zet je zelf op 1’ gaat het om persoonlijk leiderschap. Durf nee te zeggen en ga niet zitten afwachten, maar pak de regie, laten de coaches Maureen en Tammy, gestoken in zwarte shirts met het opschrift ‘Neus omhoog, tepels in de wind!’, aan de deelneemsters weten.  

Later meer

Het was gezellig druk op het festivalterrein, dat verboden leek voor mannen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie