Irene houdt van de polders.
Irene houdt van de polders. Aangeleverd

Noodkreet uit Zuid-Afrika: Wie helpt Irene aan woonruimte in Rijsenhout?

Overig

RIJSENHOUT “Ik ben 26 jaar en woon op het ogenblijk in Zuid Afrika. Maar in juni begin ik bij Florensis Cut Flowers in Rijsenhout en ik heb daarom dringend een woning nodig in de buurt.” Met deze oproep benaderde Irene Slootweg HCnieuws. Vanwege haar aandoenlijke verhaal maken we een keer een uitzondering en plaatsen wij de oproep.

Irene verbleef acht maanden in een Nederlands gastgezin in het zuidelijke puntje van Afrika.  Daar deed ze in de bloemen- en plantenkwekerij ervaring op terwijl ze aan de universiteit van Pretoria studeerde. Hoewel ze het prima naar de zin had, gaat haar hart zoals het zelf zegt ‘driedubbel zo hard kloppen als ze aan haar fietstochten door de polders denkt’. Vandaar ook dat ze probeerde een baan te vinden in Nederland en die kreeg in Rijsenhout. 

“Ik heb gesolliciteerd en een baan gekregen bij Florences Cut Flowers in Rijsenhout.
Ik begin daar 13 juni en dat is vroeger dan verwacht. Ik hoorde dat pas twee weken geleden en nu zit ik ineens in de stress om en woning te vinden en vraag om hulp.  Ik weet dat er veel liefdevolle en goedhartige mensen op de aarde zijn die mij graag willen helpen. Uiteraard wil ik voor de kamer of woning betalen. Ik heb maximaal 500 euro in gedachten.”

Wie Irene woonruimte biedt helpt een jonge vrouw die dwarsfluit speelt, van kunst houdt, creatief is en ook sportief gezien haar affiniteit met paardrijden, hockey en tennis. Verder houdt ze van wandelen, gezelligheid en is graag actief in een moestuin. 

Ze is realistisch en hoopt dat wellicht haar kerkelijke achtergrond een pluspunt kan zijn. “Ik ben huis uit protestants en ga als ik weer in Nederland ben met mijn oma in Pijnacker naar de gemeente De Acker. Iedereen weet dat de woningen niet voor het oprapen liggen, dus vandaar deze openbare oproep. Zijn er lieve mensen die mij kunnen helpen aan een kamer al is het maar tijdelijk? Dan kan ik op mijn gemak wat voor mijzelf vinden. Ik heb geen auto en moet dus met het openbaar vervoer reizen vandaar dat mijn voorkeur naar Rijsenhout of directe omgeving gaat.

Irene is te bereiken via WhatsApp op +27 718744828 of pet mail: irene.slootweg96@gmail.com.

advertentie
advertentie