Miranda en Ronald moeten tussen opgestapelde kratten hun weg in huis zien te vinden.
Miranda en Ronald moeten tussen opgestapelde kratten hun weg in huis zien te vinden. Ton Dijkstra

Prakkie-huis puilt uit: ‘Wie helpt ons aan ruimte en busje?’

11 februari 2022 om 10:01 Overig

HOOFDDORP Het succes van Prakkie Hoofddorp zorgt er voor dat het huis van Miranda en Ronald uit haar voegen barst. Ook hun auto kan het elk moment begeven. De initiatiefnemers van de alternatieve voedselbank doen een beroep op de goedheid van de lezers van HCnieuws: ‘Help ons aan een ruimte en een bestelbusje.’

Miranda over het succes van Prakkie, dat mensen helpt die net niet in aanmerking komen voor de reguliere voedselbank: “Na veertien maanden hulp aan ondertussen 118 gezinnen in verborgen armoede in Haarlemmermeer, krijgen we steeds meer donaties binnen. We doen alles vanuit onze eigen woning, de uitgifte aan alle gezinnen gebeurt vanuit in grote tent in onze tuin. Onze opslag is ons woonhuis, lees woonkamer, hal, kantoor/logeerkamer en schuur.” Ondanks de opslagruimte gebruikt wordt in ons woonhuis, zijn donaties altijd nog hard nodig, en zijn deze altijd van harte welkom op Birkholm 88 te Hoofddorp. Zodat wij de gezinnen wekelijks kunnen blijven helpen.

“De donaties halen wij op met onze eigen auto, waaruit de achterstoelen gehaald zijn zodat er meer ruimte is om donaties te vervoeren. Het kan dagelijks voorkomen dat er wordt gebeld en we in de auto springen om spullen bij een winkel of bedrijf op te halen. Dit is onze grote kracht aangezien winkeliers en bedrijven het prettig vinden dat er snel ruimte vrij komt in hun magazijn.’

“We zoeken nu een opslag- en uitgifteruimte van vijftig tot zestig vierkante meter “, zegt Miranda. “Het liefst gratis en wegens privacy in een buitengebied. Dan kunnen wij ook meer werken met vrijwilligers, waardoor wijzelf weer een stukje privéleven terug krijgen. Nu doen vooral mijn man en ik het meeste werk, aangezien alles in en rond ons huis gebeurt, daardoor is het niet prettig werken met vrijwilligers, die moet je dan dus toegang geven tot ons woonhuis.”

“Als we een ruimte krijgen hebben we ons eigen huis terug. Dan kunnen we bijvoorbeeld onze eettafel weer gebruiken en na veertien maanden weer eens thuis televisie kijken en normaal in de kasten komen zonder eerst voedselkratten weg te moeten zetten. Ook kan het kantoor weer kunnen gebruiken waarvoor het bedoeld is.”

Er zijn meer wensen: “Graag zouden we een bestelauto of busje in ons bezit willen hebben, dat we kunnen pakken wanneer we gebeld worden om een donatie op te halen. Nu zijn er vele mensen die hun hulp aanbieden om te rijden, en dat is super, maar wij weten nooit op voorhand wanneer we gebeld worden. Daarom is het niet handig als iemand dan bijvoorbeeld zegt: ik wil wel rijden voor jullie maar ik kan pas morgen na vier uur.”

De twee mikken op een tweedehands bestelauto of busje wat gedoneerd wordt door bijvoorbeeld een bedrijf dat de auto ziet als reclameobject. “Aan onze auto, ook al een oud blikkie, komt steeds meer slijtage en dus meer kosten, wat wijzelf ook niet kunnen betalen helaas. Als hij door zijn hoeven zakt, dan hebben wij privé ook geen vervoer meer, en ook geen donaties meer voor alle 118 gezinnen.”

Contact kan via een mail naar: stichting@prakkiehoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie