Het oude raadhuis.
Het oude raadhuis. Ton Dijkstra / BDU.

Alles moet weg: ‘Summer Sale’ in oude raadhuis

15 juli 2022 om 09:19 Overig

HOOFDDORP Herbruikbare bouwmaterialen, maar ook stoelen, tafels, plantenpotten, schilderijen en andere spullen die een tweede leven verdienen. Vrijdag 29 juli start de ‘Summer Sale’ in het raadhuis van Hoofddorp, dat wordt vervangen. 

De uitverkoop wordt geleid door aannemer Vlasman, die zoveel mogelijk duurzaam sloopt en er voor zorgt dat zoveel mogelijk materialen uit het raadhuis opnieuw kunnen worden gebruikt. Vanaf 29 juli is er op vrijdagen van 12:00 tot 17:00 uursteeds een ‘circulaire pop-up store’.

De pop-up store is in de voormalige centrale hal van het raadhuis. De aannemer vult de pop-up store steeds aan met bruikbare spullen. Wie interesse heeft in een ‘kijkje achter de schermen’ van het sloopwerk, kan zich in de pop-up store inschrijven voor een rondleiding door het gebouw. 

Het idee van de verkoop is afkomstig van Peter Boerman van GroenLinks. Die deed een jaar geleden een voorstel om een leuk afscheidsfeestje te maken van de sloop van het raadhuis. Boerman werd ‘getriggerd’ toen hij las dat een deel van de spullen duurzaam wordt afgevoerd. Het wordt ‘duurzaam’ beviel hem wel, maar van afvoeren wilde hij niet weten.

Hij riep het college op om te kijken of er nog dingen zijn die konden worden gedeeld met inwoners. Aanvankelijk viel zijn idee niet in de smaak. Mede omdat Boerman dacht aan weggeven. Daar is nu geen sprake van, maar een verkoop tegen naar verwachting lage prijzen is een prima alternatief. 

Om hoeveel spullen het precies gaat moet nog blijken. Het aantal werkplekken neemt in eerste instantie met ruim een derde af. Er is dus veel minder inventaris nodig. Als er al spullen worden gebruikt in het nieuwe raadhuis, dan zijn dat er veel minder.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie